Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
.pl
no no hee i tak ja nie robię tak profesjonalnie stron tylko trochę w CSS i HTML
Odpowiedz
Czyli proste statyczne strony
[Obrazek: 2guxq1i.gif]
Odpowiedz
dokładnie
Odpowiedz
Niektórzy rejestratorzy oferują domeny .pl za darmo, polecam wygooglować i zapoznać się z regulaminem takiej promocji.
Czy dla waszych potencjalnych klientów, koszt 10 zł za rejestrację domeny to dużo?
Odpowiedz
Popieram poprzedniczkę, szalone promocje mogą odbić się czkawką. Dobry komplet serwer+domena złożysz już za 60 brutto. Odnowienie będzie kosztować powiedzmy 50zł + 90zł(domena .pl).

A jak kupisz w promocji to może się okazać, że odnowienie tego kompletu to będzie z 600zł albo i więcej.

Strategia jest prosta. Jako, że się uczysz dopiero to nie rzucaj się na robienie stron, bo będzie lipa i to co zarobisz będziesz musiał oddać.
Najpierw musisz być dobry, żeby zacząc kasować.
Zrób kilka bannerów na allegoro nawet za 5zł/szt, zrobisz 12 i masz serwer i domenę na rok zwróconą.
Potem dla terningu zrób kilka stronek pod programy partnerskie (np. Złotemyśli). Zarób na tym z 12zł/miesiąc i masz już wszystko za free na kolejny rok, a nawet na lata. Przy okazji masz trening webmasterski bez konsekwencji.

Jeśli planujesz w 2 lata stać się webmasterem-milionerem to z góry mówię Ci, że nie starczy zapału, bo takie rzeczy się nie dzieją w żadnej branży. Jak nie wierzysz to spytaj ilu milionerów jest na tym formum. Może się okazać, że żadnego, a pewnie są pro od kilku ładnych lat.

Bądź pokorny i do boju.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Święta racja labsta.com, chociaż coraz więcej takich osób co ledwo znają html a już chcą tysiąc za stronę ...
Odpowiedz
Hmm, ostatnie przeglądnąłem oferty.

I należy (optymalnie) patrzeć na ofertę zamówienia domeny w Ujęciu Perspektywicznym, z uwzględnieniem 3 lub 5 lat.

patrząc na 1rok domena .pl:
nazwa.pl - 0,09
home.pl - 0,07 lub jakoś tak, ale w granicach złocisza.
netmark.pl - 10 złotych.

Po ujęciu 1 rocznym widać że warto aż lecieć do Nazwa.pl czy home.

Popatrzmy jednak w perspektywie 3 lat, te same firmy i ta sama domena.

nazwa: 0,09 + 99 + 99 = 198,09
netmark: 10 + 48 + 48 = 106,0

Jeśli na 3 latach jesteśmy 100 w przód, to w 5 wyjdzie więcej.

Firma wybrana przypadkowo, akurat ich hostingiem i domeną się interesuje dla siebie więc mam porównanie, ale wystarczy zobaczyć do ktoregokolwiek z innych usługodawców.
Odpowiedz
Pozwól, że cię poprawie home.pl - 1,10 z VAT a przedłużenie 25zł Wink
Odpowiedz
to na home długo nie byłem Big Grin

ekhm, nie, to jednak Ty nie sprawdzasz ofert dokładnie...

http://home.pl/domeny/przedluzenie
domena .pl 99 zł
25zł, w przypadku domen regionalnych.
Odpowiedz
Masz rację, spojrzałem wiersz niżej Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Sponsorzy i przyjaciele
SeoHost.pl