Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brakujacy element w kodzie ?
Witam,

Mam problem z odtworzeniem animacji flash (.swf) na stronie.
www.pawcito.webd.pl/czysty - tu jest przyklad.

Chodzi o to zeby kazdorazowo po zakonczeniu pokazu nie (buforowal) tego w nieskonczonosc. Inne banery na stronach tak sie nie laduja...
Ponizej kod jaki mam do tej animacji:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0"
width="550" height="200" id="test" align="middle">
<param name="movie" value="intro.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="play" value="true" />
<param name="bgColor" value="#FFFFFF" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<embed src="intro.swf"
width="550" height="200"
quality="high"
play="true"
bgColor="#FFFFFF"
wmode="transparent"
type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>

Czy nalezy dodac kod JavaScript by ta animacja uruchamiala sie plynnie i nie buforowala nonstop ? Czy co ?
Bede wdzieczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam
P.
Odpowiedz
jeśli chodzi o to żeby po prostu tylko raz to przeleciało to po prostu dodaj we flashu w ostatniej klatce actionscripta , który będzie wyglądał tak : stop();
To powinno pomóc.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Nie zupelnie.
Chodzi o to zeby ta animacja byla zaloopowana - i jest. Tyle zeby za kazdym razem nie wlaczal sie ten bufor, bo to psuje wszystko.
Np. na tej stronie - www.plfoto.com pojawia sie baner reklamowy - flashowy. Tam nie widac by cos sie ladowalo, buforowalo. Ot tak leci sobie w kolko i ladnie wyglada. Ale o ile sie orientuje to ta animacja jest uruchomiana za pomoca kodu JavaScript ? czy nie ?

Dzieki i Pozdrawiam
P.
Odpowiedz
Nie wiem jak ta animacja jest zrobiona "w środku" ale generalnie takie coś nie powinno wyskakiwać, może coś źle wklejasz w htmlu, a dzieje się tak jak przeglądasz tą strone np. na komputerze? jeśli tak, to masz coś źle zrobione w samej animacji a nie w kodzie.
Odpowiedz
Tak, jak przegladam to na kompie tez sie tak dzieje w sensie buforuje.
Ogolnie animacje tworzylem w PhotoProducer - nie wazne, na koncu program generuje plik .swf plus plik video i podaje kod html, ktory nalezy wkleic na strone plus tworzy dodatkowo zwykla strone by zobaczyc jak to wyglada.
Nie wiem w takim razie gdzie program mogl zrobic blad ?

Pozdr.
P.
Sorrki program nazywa sie ProShow Producer. I ma mozliwosc ekportowania takich np. slideshow do roznych formatow m.in flash.
Odpowiedz
szczerze mowiac nie korzystalem z tego programu jak bede w domu to pomysle nad tym
Odpowiedz