Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bardzo początkujacy webmaster
Swego czasu (1,5 roku temu) bawiłem, się stronami ale tak mega amatorsko. Znam HTML i CSS. Chciałem się dowiedzieć o co chodzi z tymi layoutami, bo nigdy ich nie robiłem, jeśli ktoś jest w stanie pokazać przykładowy layout, a potem to co zrobił z nim przy "wmontowywaniu" na stronę to byłbym bardzo wdzięczny.
Odpowiedz
Tutaj masz mase tutoriali jak wykonać layout: www.webdesign.org

A pociąc to prosta sprawa: Wybierasz narzędzia odcięc w Photoshopie i wycinasz poszczególne menu, a jak znasz html/css to już sobie dalej poradzisz :]
Odpowiedz
A jakieś polskie tutoriale xD
Odpowiedz
Spróbuj:
http://www.webphotoshop.pl/index.php?go=tut&id=10
Odpowiedz
Dzięki tu coś lepszego, wytłumaczcie mi jeszcze po co ciąć taki layout?
Odpowiedz
No bo masz jego tylko grafioczną postać, no a z layu trza powicinać elementy by móc je użyć w stronie www. Smile
Odpowiedz
No ale z reguły wstawia się cały layout który sie zrobiło, co najwyżej zmienia się tekst główny
Odpowiedz
@kolaszek: wiesz w ogóle co to jest layout? Bo pytanie jakie zadałeś jest idiotyczne.
rozumny najczęściej korzysta z prawa do milczenia... lecz tylko głupiec wciąż milczy..
Odpowiedz
layout jest to graficzny projekt strony internetowej, z tym, że nie bardzo wiem po co go ciąć? Dlatego też prosiłem o przykładowy layout i stronę www gdzie był on wmontowany
Odpowiedz
Layout nie pocięty jest zwyczajnym, "bezużytecznym" plikiem graficznym.

Layout tniesz w celu (najłatwiej rzecz ujmując) podzielenia go na mniejsze części.

Następnie owe części łączysz używając (x)HTML i CSS.

Mamy opisać bardziej szczegółowo?
Odpowiedz