Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strona wyłącznie dla użytkowników mobilnych
Witam,
Chciałbym zrobić stronę, która byłaby wyłącznie dla użytkowników mobilnych. Wyglądałoby to tak:
1. użytkownik mobilny przechodzi bezpośrednio na stronę
2. użytkownikom PC wyświetlałaby się informacja, ze strona jest dostępna jedynie w wersji mobilnej.

Czy wie ktoś jak można by było to zrobić? Każda wskazówka się przyda.
Odpowiedz
Mozesz np uzyc tego:
http://detectmobilebrowsers.com/
lub
http://stackoverflow.com/questions/3514784/what-is-the-best-way-to-detect-a-mobile-device-in-jquery
i dzialasz.

Przy czym coraz ciężej stwierdzić kto jest użytkownikiem mobilnym. Czy neetbook to urządzenie mobilne? A np taki tablet z rozdzielczością > 1600 to już mobilka czy nie?
Odpowiedz
A nie prościej zamiast kombinować stworzyć design mobilny i niechże się on na niemobilnych urządzeniach wyświetla tak jak na mobilkach. Mi ostatnio twitter tak się wyświetlił, bo mu coś stara przeglądarka nie pasowała. Kombinowanie z jakimiś komunikatami jest upierdliwe i tyle.
Odpowiedz
(07-01-2016, 02:09)grzesio-czesio napisał(a): A nie prościej zamiast kombinować stworzyć design mobilny i niechże się on na niemobilnych urządzeniach wyświetla tak jak na mobilkach. Mi ostatnio twitter tak się wyświetlił, bo mu coś stara przeglądarka nie pasowała. Kombinowanie z jakimiś komunikatami jest upierdliwe i tyle.

Zgadzam się z tym komentarzem. Wyświetl stronę mobilną, wszelkie ograniczanie funkcjonalności strony jest niepolecane.
Jak pomogłem daj '+'. To nie boli, a ja mam satysfakcję Smile

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Odpowiedz
Jak dostaję linka z np. fejsa od znajomych ,którzy wysłali mi go z telefonu a ja odtwarzam na komputerze też wyświetla się jako strona moblina. Jest to troche denerwujące.
Odpowiedz
Kwestia przyzwyczajenia.
Odpowiedz
Moim zdaniem to zły pomysł, żeby strona była dostępna tylko dla użytkowników mobilnych.
Odpowiedz