Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju?
Podstawa to praca z kalendarzem i notowanie zadań na każdy kolejny dzień. Zapisujemy plan zadań na dany dzień, a później odkreślamy poszczególne pozycje z listy.

Poza tym często słucham audiobooków motywacyjnych. Bardzo często wracam np. do nagrania "Samodyscyplina" B. Tracy'ego Smile
Odpowiedz
Jak brakuje mi do czegokolwiek motywacji, to oglądam filmiki motywujące. Działa to na mnie piorunująco. Jestem czynnym sportowcem i jeżeli siedzę, i nie mam na nic ochoty, wrzucam sobie filmik i za 5-10 minut nie ma mnie w domu. Biegam, idę poćwiczyć na świeżym powietrzu. Nic innego tak na mnie nie działa.

No i uwielbiam oglądać jak inni odnoszą sukces. Może to dziwne, ale to także niesamowicie mnie motywuje. Chcę być jak oni.
Odpowiedz
Do pracy mam motywację tym że narzeczona jest w ciąży więc jakoś trzeba na tego dzieciaka zarobić ;D
Odpowiedz
To już poważny powód Smile Mnie motywuje chęć studiowania i dlatego staram się jak najlepiej, aby dostać się na wymarzony kierunek- farmację
Odpowiedz
Zgadzam się pieniądze to najlepsza motywacja , ale dla mnie ważna jest też niezależność co nieodłącznie wiążę się z pieniędzmi
Odpowiedz
Poczucie obowiązku. Wiem, że jeżeli czegoś nie zrobię to później będę żałował i tak się nakręcam do dalszego działania.
Odpowiedz
Kasa, mnie motywują wyłącznie pieniądze które potem mogę wydać na własne pasje i marzenia!
Odpowiedz
Pieniadze to zdecydowanie najlepszy motywator do pracy.
Odpowiedz
Do pracy motywuje mnie sytuacja na rynku pracy w Polsce, patrząc na naszą szarą rzeczywistość i ilość miejsc pracy nie marnuje ani chwili
Odpowiedz
Czasem jest ciężko się do tego zabrać, ale z czasem trzeba się wziąć do roboty. Mnie napędzają marzenia, które staram się realizować.
Odpowiedz