Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[CSS] [WP] Niedzielenie wierszy
Witam.

Mam zakupiony szablon WP.Tworze strukturę artykułów, tytuł artykułu a w treści kopiuję kilkadziesiąt razy tytuł artykułu. Większość z nich wyświetla się poprawnie. Są jednak takie które nie łamią wiersza i całość akapitu jest w 1 linii. Wszedłem w wyświetlenie źródła i w obu przypadkach nie ma różniących je znaczników. Schemat znaczników jest banalny:
<div id="Introduction">
<h1>Tytuł artykułu.</h1>
<p>Treść.</p>
</div>
W css też nie ma nic o co można się czepić. Jest definicja #Introduction i #Introduction a

Przykładem o którym piszę jest polska i angielska strona powitalna z adresu http://project.kylos.pl/project_hair/wordpress/

Na podstronach natomiast pojawia się suwak poziomy i paragraf trzeba przewijać z tą różnicą, że zamiast id="introductin" zdefiniowana jest klasa page.

Zetknąłem się już z czymś takim ale co może być tego przyczyną?
Proszę o pomoc.
Odpowiedz
Mi to wygląda że tam wcale spacji nie ma. Bo jak się takową wstawi to tekst się łamie. Może po prostu z lenistwa powstawiałeś tam znak który wygląda jak spacja a nią nie jest. Na siłę word-break:break-all połamie ci te teksty, ale nie tędy droga.
Odpowiedz
W tym rzecz, że wstawiałem to na wszystkich podstronach tak samo w tradycyjny sposób ze spacją. We wszystkich tekstach pilnuję białych znaków.
Odpowiedz
No ale jak edytując w firebugu wstawisz tam spację, czy wkleisz lorem ipsum to tekst się łamie
Odpowiedz
Odpowiedz
Witam.

Jeśli rzeczywiście jest tam &nbsp; bardzo Was przepraszam ale w source view chrome czy icewesela (ff pod debiana) tego nie widzę. Ponadto podgląd samej bazy za pomocą phpmyadmin też tego nie wykazuje.
Odpowiedz
(31-08-2013, 22:57)Berdyczoow napisał(a): Witam.

Jeśli rzeczywiście jest tam &nbsp; bardzo Was przepraszam ale w source view chrome czy icewesela (ff pod debiana) tego nie widzę. Ponadto podgląd samej bazy za pomocą phpmyadmin też tego nie wykazuje.
W view source nie widać. W narzędziach programistycznych w Chrome, skopiowałem tekst i wkleiłem go do Gedit i Sublime Text i w tych programach wywala &nbsp;
Pozdrawiam.
Odpowiedz
(31-08-2013, 23:06)msx83 napisał(a): [quote='Berdyczoow' pid='46834' dateline='1377966433']
Witam.

[...]

Pozdrawiam.

Dzięki. Przepraszam za tak banalny błąd.
Odpowiedz
Zawsze się widywało &nbsp; ale to dlatego że to jest zwyczajowy encjowy zapis niełamliwej spacji. A ty w jakiś sposób wstawiłeś zapis wynikowy. To coś w rodzaju &lt; i <
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Sponsorzy i przyjaciele
SeoHost.pl