Liczba postów: 4
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Witam,
Zakupiłem pewną aplikację a dokładniej chat i potrzebowałem go przetłumaczyć, otworzyłem plik .as zgodnie z instrukcją w adobe cs5 i zmieniłem to co potrzebuję jednak nie wiem teraz jak go skompilować do fla? Proszę o pilną pomoc. Dziękuje
Liczba postów: 2,411
Liczba wątków: 14
Reputacja:
132
jezeli nie masz do tego pliku fla, to zapewne będziesz musiał sam taki zrobić.
Tworysz flasha we flashu, a w jego properties ustawiasz mu główną klasę na taką nazwę jaką ma ten plik AS.
Flasha zapisujesz tam gdzie masz ten plik i dopiero wtedy kompilujesz.
Reputacja:
132
Otwierasz .fla i go publikujesz. I tyle
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Mam ten sam problem. Uczę się tworzyć galerię z użyciem zewnętrznych plików graficznych. Wpisuję wszystko jak należy i nie działa.
(Flash, AS 3.0)
Zaczynam od nowego dokumentu, zapisuję go na dysku. Potem Ctr+F7 każą przeciągnąć na scenę komponent UILoader. Potem za pomocą panelu Align dopasuję go bez problemu do sceny. Nadaję mu nazwę instancji LoaderFoto, warstwę blokuję. Na nowej warstwie as wpisuję:
1. var numerFoto:unit = 1;
2.
3. LoaderFoto.source = "foto/foto_1.jpg";
Potem proszą by zrobić test - i wyświetla mi się taki komunikat:
Error #2044: Nieobsługiwane ioError:. text=Error #2035: Nie znaleziono adresu URL. URL: file:
(ścieżka mojego pliku)
Dodam,że plik główny flasha i zdjęcia są zapisane w tym samym folderze. Może mi ktoś pomoże bo utknęłam. W książce są print screany i wszystko działa jak należy.
Reputacja:
132
No to przecież wyraźnie ci pisze, że nie ma takiego pliku. Pewnie flash ten wczytuje xml w ktorym sa sciezki do plikow. Pewnie tez ten xml ma inna sciezke niz generowany flash.
Ogólnie wpierw zapisz ten projekt w jakimś katalogu gdzie masz tego xml i pliki jpg. Dopiero potem go publishuj (ctrl + enter)
Ale ogolnie to domniemanie. Daj namiar na tego flasha to sie spojrzy