Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actionscript 3.0
Witam,

Zakupiłem pewną aplikację a dokładniej chat i potrzebowałem go przetłumaczyć, otworzyłem plik .as zgodnie z instrukcją w adobe cs5 i zmieniłem to co potrzebuję jednak nie wiem teraz jak go skompilować do fla? Proszę o pilną pomoc. Dziękuje
Odpowiedz
jezeli nie masz do tego pliku fla, to zapewne będziesz musiał sam taki zrobić.
Tworysz flasha we flashu, a w jego properties ustawiasz mu główną klasę na taką nazwę jaką ma ten plik AS.
Flasha zapisujesz tam gdzie masz ten plik i dopiero wtedy kompilujesz.
Odpowiedz
(29-07-2012, 18:14)Kartofelek napisał(a): jezeli nie masz do tego pliku fla, to zapewne będziesz musiał sam taki zrobić.
Tworysz flasha we flashu, a w jego properties ustawiasz mu główną klasę na taką nazwę jaką ma ten plik AS.
Flasha zapisujesz tam gdzie masz ten plik i dopiero wtedy kompilujesz.

A jakoś jaśniej mógłbym prosić Smile?

Mam pliki o tej samej nazwie .as , .fla , .swf jak teraz wprowadzić zmiany tak aby były widoczne na stronie Smile? Otworzyłem plik .as znalazłem to co potrzebowałem i zmieniłem, jednak wiem,ze samo zapisanie i wysłanie na serwer nic nie da po trzeba go skompilować. Tylko teraz pytanie jak? Tylko potrzebuje tak łopatologicznie jeśli mozna Smile Bardzo dziękuje za odpowiedź.
Odpowiedz
Otwierasz .fla i go publikujesz. I tyle
Odpowiedz
Mam ten sam problem. Uczę się tworzyć galerię z użyciem zewnętrznych plików graficznych. Wpisuję wszystko jak należy i nie działa.

(Flash, AS 3.0)

Zaczynam od nowego dokumentu, zapisuję go na dysku. Potem Ctr+F7 każą przeciągnąć na scenę komponent UILoader. Potem za pomocą panelu Align dopasuję go bez problemu do sceny. Nadaję mu nazwę instancji LoaderFoto, warstwę blokuję. Na nowej warstwie as wpisuję:

1. var numerFoto:unit = 1;
2.
3. LoaderFoto.source = "foto/foto_1.jpg";

Potem proszą by zrobić test - i wyświetla mi się taki komunikat:

Error #2044: Nieobsługiwane ioError:. text=Error #2035: Nie znaleziono adresu URL. URL: file:
(ścieżka mojego pliku)

Dodam,że plik główny flasha i zdjęcia są zapisane w tym samym folderze. Może mi ktoś pomoże bo utknęłam. W książce są print screany i wszystko działa jak należy.
Odpowiedz
Może musisz mieć to na localhoście? Albo na ftp sobie wrzuć. Flash domyślnie ma od jakiegoś czasu blokady bezpieczeństwa i tak łatwo do plików dostępu nie daje. Może to to, a może nie Smile Tak przynajmniej twierdzą Amerykańscy naukowcy
Odpowiedz
(16-07-2013, 14:40)Kartofelek napisał(a): Może musisz mieć to na localhoście? Albo na ftp sobie wrzuć. Flash domyślnie ma od jakiegoś czasu blokady bezpieczeństwa i tak łatwo do plików dostępu nie daje. Może to to, a może nie Smile Tak przynajmniej twierdzą Amerykańscy naukowcy

Nie mam jak wrzucić na FTP. Teraz mam taki komunikat w zakładce Output.
Error #2044: Nieobsługiwane ioError:. text=Error #2035: Nie znaleziono adresu URL. URL: file:///C/nazwa/foderXXX/GaleriaXXXX/folder/Foto_1.jpg

Co zmienić? A i w Zakładce Error mam czysto.
Odpowiedz
No to przecież wyraźnie ci pisze, że nie ma takiego pliku. Pewnie flash ten wczytuje xml w ktorym sa sciezki do plikow. Pewnie tez ten xml ma inna sciezke niz generowany flash.
Ogólnie wpierw zapisz ten projekt w jakimś katalogu gdzie masz tego xml i pliki jpg. Dopiero potem go publishuj (ctrl + enter)

Ale ogolnie to domniemanie. Daj namiar na tego flasha to sie spojrzy
Odpowiedz
Dzięki. Dałam sobie radę Smile
Odpowiedz