Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki Netbook kupić?
Witam. Postanowiłem kupić netbook do pracy tak do góra 1000zł (droższy jest zbędny) Myślałem nad Packard Bell NU.BXSES. Co o nim myślicie, czy może polecicie coś innego w granicach do 1000zł? Zależy mi na bezawaryjności.
Odpowiedz
Netbook do pracy w sensie że chcesz na nim pracować czy że chcesz wziąć go do pracy i sobie filmy puszczać bo masz dużo czasu? Wink ...jeżeli to pierwsze to chyba średni pomysł - miałem kiedyś Eee PC od Asusa i nijak nie dało się na nim pracować (skończył jako podróżny sprzęt do sprawdzania poczty i oglądania filmów na wczasach Tongue) ...
Odpowiedz
Chodzi głównie do przeglądania netu i tworzenia dokumentów na szybko i takie inne podręczne rzeczy.
Odpowiedz
Odpowiedz
Android na netbooku, jakoś starcza mi na smatphonie. Wsumie to jest bardziej tablet niż netbook, a chodzi mi tylko o urządzenia netbookowe. Firma tak samo dobra, ale jako alternatywa kupna tabletu za 600zł
Odpowiedz
Mi najbardziej na netbooku brakowało właśnie dotykowego ekranu dlatego jeżeli miałbym teraz ponawiać zakup to zastanowiłbym się nad tabletem z dołączaną klawiaturą - więcej zastosowań Smile

...a co do androida to z winblowsem też można coś znaleźć a niedługo nawet i z ubuntu Smile
Odpowiedz
Właśnie najbardziej zależy mi na ubuntu, idealny byłby do zdalnego zarządzania serwerami w pracy co przydaje mi się ostatnio często. Netbook nie ma dobrej grafiki, Intelowska karta biorąca pamięć z RAM 4GB, czyli osiągi słabe, ale na ubuntu do tego w nowej wersji, która ma wyjść na dniach, zoptymalizowana (nareszcie) było by super.
Odpowiedz