Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju?
(22-08-2012, 16:25)kornell napisał(a): Założyciel tematu pewnie poszukuje czekoś więcej niż pieniądze.
Oczywiście że czegoś więcej. Pieniądze są trywialne.
I powiem więcej: największą wiedzę zdobyłem i największy zapał miałem ucząc się kompletnie i totalnie dla siebie. Nie mając z tego latami kompletnie żadnych korzyści materialnych. I nie martwiąc się w tym czasie o pieniądze.
www.krogulski.com - projektowanie i wykonywanie stron www
Odpowiedz
Najbardziej mnie motywuje chęć sprawiania przyjemności moim bliskim
Odpowiedz
(02-10-2012, 18:42)rysss napisał(a): Najbardziej mnie motywuje chęć sprawiania przyjemności moim bliskim
To u mnie nie zadziała - jestem egoistą Smile
Odpowiedz
Oczywiście samorozwój ważny ale nie oszukujmy się pieniążki.
Odpowiedz
Ja byłam kiedyś na takim szkoleniu motywacyjnym, na którym były pokazane bardzo fajne techniki, jak sobie radzić z brakiem motywacji. Czasami, jak brakuje weny, to najlepiej trochę odpocząć i przestać zajmować się daną rzeczą. Później wraca się do tego z nową energią.
Odpowiedz
Bez wykształcenia niewiele można osiągnąć... i patrzę na robotników budujących drogę.
Odpowiedz
(01-12-2012, 04:58)bradock192 napisał(a): Bez wykształcenia niewiele można osiągnąć... i patrzę na robotników budujących drogę.
Pier**lisz jak potłuczony. Właśnie min. przez takie myślenie mamy pełno "magistrów" po np. socjologii pracujących choćby w McDonald's.

Poza tym, masz coś do robotników pracujących na budowach?
Dobre samopoczucie w tym tygodniu sponsoruje cytat:
Cytat:Mogę tylko tylko na prawo i lewo ale na środek nie mogę.
Odpowiedz
(01-12-2012, 06:19)Pedro84 napisał(a):
(01-12-2012, 04:58)bradock192 napisał(a): Bez wykształcenia niewiele można osiągnąć... i patrzę na robotników budujących drogę.
Pier**lisz jak potłuczony. Właśnie min. przez takie myślenie mamy pełno "magistrów" po np. socjologii pracujących choćby w McDonald's.

Dokładnie i okazuje się nagle że hydraulik, budowlaniec czy mechanik zarabia ładne pieniądze, a jak jeszcze wykaże nieco przedsiębiorczości to i dom postawi, i X6 pojeździ Smile
Nasi rodzice i dziadkowie (chwała im za to jacy byli, na ogół, ale nie byli nieomylni) nam nawbijali do głów "nauka, nauka, nauka" trochę mieli racji, a trochę jednak nie. Bo nauka i wykształcenie choć ważne to jednak nie zawsze najważniejsze, tym bardziej jak weźmiemy aktualny poziom kształcenia wielu uczelni oraz beznadziejne kierunki jakie ludzie wybierali.
Ja na szczęście darowałem sobie psychologię i poszedłem na sieci komputerowe i to była najmądrzejsza decyzja w tym głupim okresie mojego życia.
Odpowiedz
Tak, pieniadze to bardzo dobra motywacja xD Tez sie tym kieruje. Chyba, że od czasu do czasu mam okazje zrobic cos bliskiego moim zainteresowaniom to nie trzeba motywacji.
Mnie motywuja mysli o poukładaniu sobie zycia i ustabilizowania sie kiedys. Tak żeby nie martwic sie co będzie za rok czy dwa lata.
Odpowiedz
Dla mnie najważniejszym czynnikiem motywującym jest rodzina. Kiedy masz kogoś kim musisz się opiekować zawsze znajdziesz motywację do pracy, nauki i doskonalenia zawodowego.
Odpowiedz