Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki skrypt wybrać?
Mam w planach zrobić nową stronę.A ten temat zakładam bo mam do wyboru skrypty które są poniżej jaki polecacie? Najlepiej żeby był łatwy w obsłudze...

drupal
e107
joomla
mambo
nuked-klan
php-fusion-pl

PS.z góry dzięki za pomoc
Odpowiedz
Z php-fusion-pl nie korzystałem moim zdaniem najłatwiejszy jest nuked-klan .
Odpowiedz
Joomla ma największe możliwości z wyżej wymienionych skryptów, jednak nuked-klan i php fusion są łatwiejsze w obsłudze. Wybór należy do Ciebie.
Odpowiedz
Wygrałbym Joomle, ale ten CMS nie należy do łatwych w obsłudze, chyba php-fusion jeśli ma być łatwy w obsłudze Wink
Odpowiedz
Jeśli chodzi o Joomla polcam genialną książkę wydawnictwo Helion Joomla! 1.5. Szybki start Cena książki chyb 30zł
Odpowiedz
Thenx popróbuje z joomalą i z nuked-klan bo php fusion juz sie kiedyś bawiłem i mi sie znudziło...
Odpowiedz
Joomla! wbrew pozorom nie jest to taki trudny CMSSmile wystarczy trochę posiedzieć xDa ma bardzo duże możliwości, sam z niej korzystam, chociaż ostatnio kombinuje z wordpress'em Smile
W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...
[Obrazek: 26155iw2.gif]
[Obrazek: sigqip.png]
Odpowiedz
Joomla ma olbrzymie wsparcie, również po polsku. Przy domyślnej instalacji jest trochę mało "search-engine friendly". Wordpress jest bardzo przyjazny, ale dla serwisu "portalowego" trochę mniej przydatny.
Odpowiedz
Zrobiłem kilka stron w PHP-Fusion i muszę przyznać, że to bardzo przyjazny i prosty CMS i mogę go polecić, zwłaszcza na początek. Z Joomlą miałem tylko raz do czynienia przez krótki okres i wydawała się bardziej skomplikowana w obsłudze, ale za to oferowała większe możliwości.
Odpowiedz