Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OsCommerce - implementacja sklepu...
Cześć

Ile bierzecie za implementację sklepu na OsCommerce?
www.krogulski.com - projektowanie i wykonywanie stron www
Odpowiedz
Zależy...
Dobre samopoczucie w tym tygodniu sponsoruje cytat:
Cytat:Mogę tylko tylko na prawo i lewo ale na środek nie mogę.
Odpowiedz
Od wielu czynników...
Odpowiedz
Aha. No dzięki za wyczerpujące odpowiedzi Big Grin
Odpowiedz
(15-09-2012, 16:06)Lk_hc napisał(a): Aha. No dzięki za wyczerpujące odpowiedzi Big Grin
Jakie pytanie - takie odpowiedzi Smile
Odpowiedz
Cytat:Jakie pytanie - takie odpowiedzi Smile
No ale co na boga w tym pytaniu jest niejasne? No proszę cię. Jakich potrzebujesz informacji? Napisz, a nie puszczasz takie pierdy nic nie wnoszące. Wiadomo że załóżmy że bez pisania dedykowanych modułów i innych udziwnień: pytanie jest ogólne ale nie niejasne.

A jeśli nie potrafisz prowadzić rzeczowej dyskusji to po cholerę piszesz i marnujesz transfer sobie i innym użytkownikom.
Jak masz pojęcie (zakładam że masz skoro jednak napisałeś) to napisz ile kosztuje implementacja bazowa czyli najprostsza bo to na pewno wiesz jeśli jesteś w temacie. A jeśli jednak nie jesteś i tylko postanowiłeś popisać aby popisać to... patrz wyżej. Śmiecenie na forum i pisanie nic nie wnoszących postów powinno być ujęte w regulaminie jako wykroczenie.
Odpowiedz
(04-10-2012, 16:58)Lk_hc napisał(a):
Cytat:Jakie pytanie - takie odpowiedzi Smile
No ale co na boga w tym pytaniu jest niejasne? No proszę cię. Jakich potrzebujesz informacji? Napisz, a nie puszczasz takie pierdy nic nie wnoszące. Wiadomo że załóżmy że bez pisania dedykowanych modułów i innych udziwnień: pytanie jest ogólne ale nie niejasne.

A jeśli nie potrafisz prowadzić rzeczowej dyskusji to po cholerę piszesz i marnujesz transfer sobie i innym użytkownikom.
Jak masz pojęcie (zakładam że masz skoro jednak napisałeś) to napisz ile kosztuje implementacja bazowa czyli najprostsza bo to na pewno wiesz jeśli jesteś w temacie. A jeśli jednak nie jesteś i tylko postanowiłeś popisać aby popisać to... patrz wyżej. Śmiecenie na forum i pisanie nic nie wnoszących postów powinno być ujęte w regulaminie jako wykroczenie.
Zluzuj gumy, bo Cię chyba majty cisną.

Patrz jakie zadajesz pytanie: ile bierzesz za "implementację bazową" (swoją drogą, zacny termin) WP? No ile? Bo to na pewno wiesz jeśli jesteś w temacie. W WP mam dość spore doświadczenie, mimo, że za nim nie przepadam, ale bez chociażby podglądu i szczegółowego briefu do wyceny nie siadam.

Takie pytania są bez sensu najmniejszego z kilku względów:
1. co to jest dla Ciebie najprostsza implementacja bazowa? I dafaq to w ogóle jest?
2. Czy jesteś cokolwiek powiedzieć o projekcie, czasie jego wykonania bez jakichkolwiek informacji?
3. Widełki 1 200 zł - 20 000 zł + VAT - tylko co Ci tam odpowiedź daje?
4. Szablon szablonowi nie równy - powinieneś to wiedzieć.
5. Zaśmiecają fora to wszelkie tematy dot. wyceny. Nie da się. Nie potrafisz wycenić swojej pracy? Stawki innych Ci tu nie pomogą, bo każdy pracuje inaczej, ma inną wiedzę i inne narzędzia.
Odpowiedz
Cytat: ile bierzesz za "implementację bazową" (swoją drogą, zacny termin
Bardzo prosty termin. Implementacja bazowa: bez pluginów, modułów, darmowy szablon wyglądu. Ograniczona do minimum ilość kodu. Konfiguracja DB, serwera, uruchomienie sklepu w domenie, przygotowanie backendu do wprowadzania produktów. Wyświetlanie produktów na "stronie". Oto implementacja bazowa - dla mnie to wręcz boleśnie oczywiste.

Cytat:WP? No ile? Bo to na pewno wiesz jeśli jesteś w temacie. W WP mam dość spore doświadczenie, mimo, że za nim nie przepadam, ale bez chociażby podglądu i szczegółowego briefu do wyceny nie siadam.
Od 600zł netto implementacja bazowa.

Cytat:1. co to jest dla Ciebie najprostsza implementacja bazowa? I dafaq to w ogóle jest?
j/w

Cytat:2. Czy jesteś cokolwiek powiedzieć o projekcie, czasie jego wykonania bez jakichkolwiek informacji?
Dla najprostszej implementacji - praktycznie wszystko.

Cytat:3. Widełki 1 200 zł - 20 000 zł + VAT - tylko co Ci tam odpowiedź daje?
Kolejna idiotyczna odpowiedź, którą mógłby mi dać równie dobrze pan z warzywniaka co nie ma pojęcia co to są te wszystkie Internety.

Cytat:4. Szablon szablonowi nie równy - powinieneś to wiedzieć.
Nie pytałem o wycenę stworzenia szablonu/themes'a.

Cytat:5. Zaśmiecają fora to wszelkie tematy dot. wyceny. Nie da się. Nie potrafisz wycenić swojej pracy? Stawki innych Ci tu nie pomogą, bo każdy pracuje inaczej, ma inną wiedzę i inne narzędzia.
Oczywiście że potrafię, ale czy to oznacza, że nie mogę zapytać kolegów jakie dają orientacyjnie stawki? Stawki innych pomogą i to bardzo bo w innych branżach też mają różną wiedzę i narzędzia i jakoś nie zauważyłem żeby jeden hydraulik za coś brał 200zł a inny za to samo 10000zł.

Przykro mi ale wciąż jestem zdania że nie bardzo masz pojęcie o temacie w którym się udzielasz, przynajmniej tu i teraz.
Odpowiedz
Cytat:Bardzo prosty termin. Implementacja bazowa: bez pluginów, modułów, darmowy szablon wyglądu. Ograniczona do minimum ilość kodu. Konfiguracja DB, serwera, uruchomienie sklepu w domenie, przygotowanie backendu do wprowadzania produktów. Wyświetlanie produktów na "stronie". Oto implementacja bazowa - dla mnie to wręcz boleśnie oczywiste.
Czyli po prostu instalacja + konfiguracja.

Cytat:Od 600zł netto implementacja bazowa.
Za instalację WP i wgranie theme'a? Big Grin

Cytat:Dla najprostszej implementacji - praktycznie wszystko.
Nie do końca rozumiesz pojęcia implementacji. Niektórzy mówią o instalacji jako o wdrożeniu, ale nie nazywajmy instalacji WP implementacją, ok?

Cytat:Kolejna idiotyczna odpowiedź, którą mógłby mi dać równie dobrze pan z warzywniaka co nie ma pojęcia co to są te wszystkie Internety.
Dalej jednak nie rozumiesz co ja chcę Ci pokazać, heh:
- piszesz o implementacji, a myślisz po prostu o instalacji + parę kliknięć w PA
- ukuwasz termin implementacja bazowa, który sugeruje jednak jakiekolwiek wdrożenie, a nie samą instalację silnika open source.

Cytat:Nie pytałem o wycenę stworzenia szablonu/themes'a.
Tylko, że w 98% procentach przypadków, kiedy mówimy o implementacji sklepu internetowego, w skład całego procesu wchodzi też stworzenie templatki na podstawie dostarczonego designu. Circa 2% używa darmowych templatek.

Cytat:Oczywiście że potrafię, ale czy to oznacza, że nie mogę zapytać kolegów jakie dają orientacyjnie stawki?
Masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem? To Ci nic naprawdę nie da. Freelancer (taki w polskim rozumieniu) ma zupełnie inne priorytety w wydatkach niż firma. Zasadnicza różnica.

Cytat:Stawki innych pomogą i to bardzo bo w innych branżach też mają różną wiedzę i narzędzia i jakoś nie zauważyłem żeby jeden hydraulik za coś brał 200zł a inny za to samo 10000zł.
To mało widziałeś akurat, jeśli chodzi o hydraulikę. Przykład? Proszę bardzo: autoryzowany serwis pewnej firmy chce za wymianę termostatu w kotle CO2 4500 zł brutto. Hydraulik robiący "po godzinach" bierze za to 350 zł + koszt termostatu. Różnica? Chyba, że trzepiesz taką kasę, że dla Ciebie żadna.

Cytat:Przykro mi ale wciąż jestem zdania że nie bardzo masz pojęcie o temacie w którym się udzielasz, przynajmniej tu i teraz.
Wybacz, ale mnie się po prostu wydaje, że Ty nigdy czegoś większego niż instalacja + konfiguracja nie zrobiłeś. Bo inaczej jak można zadać takie pytanie:
Cytat:Ile bierzecie za implementację sklepu na OsCommerce?

Z mojej strony EOT, bo ta dyskusja naprawdę do niczego nie doprowadzi i szkoda naszego czasu.

Szacun!
Odpowiedz
Cytat:Wybacz, ale mnie się po prostu wydaje, że Ty nigdy czegoś większego niż instalacja + konfiguracja nie zrobiłeś.
No jeśli chodzi o OsCommerce to nie, przecież jakbym już coś takiego zrobił to bym nie pytał Smile

Cytat:(600zł) Za instalację WP i wgranie theme'a?
No i za podstawową kustomizacje (no może jak kogoś polubię to nawet więcej niż podstawową) i najczęściej ogołocenie backendu żeby klient miał coś co potrzebuje (czytaj proste) Jak dla mnie stawka w sam raz.

Aha i jeszcze jedno - nie każdy klient musi przyłazić z "obrazkiem w jotpegie" i mówić że on to to chce. Czasami klient po prostu przychodzi i mówi że chce sklep i wtedy można mu spokojnie zaproponować gotowy template, tym bardziej że często nawet te za fre są super, a podliczyć jakoś go psia mać trzeba.

PS: No i nie odpisałeś mi jaka jest stawka za "instalacje i konfigurację" i doprowadzenie do działania OsCommerca Smile Czyli za pewne masz rację - ta dyskusja raczej do niczego nie doprowadzi.
Odpowiedz