Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jak się motywujecie do pracy, nauki i rozwoju?
|
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 8
Reputacja:
1
(22-08-2012, 16:25)kornell napisał(a): Założyciel tematu pewnie poszukuje czekoś więcej niż pieniądze. Oczywiście że czegoś więcej. Pieniądze są trywialne.
I powiem więcej: największą wiedzę zdobyłem i największy zapał miałem ucząc się kompletnie i totalnie dla siebie. Nie mając z tego latami kompletnie żadnych korzyści materialnych. I nie martwiąc się w tym czasie o pieniądze.
www.krogulski.com - projektowanie i wykonywanie stron www
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Najbardziej mnie motywuje chęć sprawiania przyjemności moim bliskim
Reputacja:
1
(02-10-2012, 18:42)rysss napisał(a): Najbardziej mnie motywuje chęć sprawiania przyjemności moim bliskim To u mnie nie zadziała - jestem egoistą
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Oczywiście samorozwój ważny ale nie oszukujmy się pieniążki.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Ja byłam kiedyś na takim szkoleniu motywacyjnym, na którym były pokazane bardzo fajne techniki, jak sobie radzić z brakiem motywacji. Czasami, jak brakuje weny, to najlepiej trochę odpocząć i przestać zajmować się daną rzeczą. Później wraca się do tego z nową energią.
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Bez wykształcenia niewiele można osiągnąć... i patrzę na robotników budujących drogę.
Liczba postów: 2,587
Liczba wątków: 2
Reputacja:
58
(01-12-2012, 04:58)bradock192 napisał(a): Bez wykształcenia niewiele można osiągnąć... i patrzę na robotników budujących drogę. Pier**lisz jak potłuczony. Właśnie min. przez takie myślenie mamy pełno "magistrów" po np. socjologii pracujących choćby w McDonald's.
Poza tym, masz coś do robotników pracujących na budowach?
Dobre samopoczucie w tym tygodniu sponsoruje cytat:
Cytat:Mogę tylko tylko na prawo i lewo ale na środek nie mogę.
Reputacja:
1
19-12-2012, 16:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2012, 16:25 przez Lk_hc.)
(01-12-2012, 06:19)Pedro84 napisał(a): (01-12-2012, 04:58)bradock192 napisał(a): Bez wykształcenia niewiele można osiągnąć... i patrzę na robotników budujących drogę. Pier**lisz jak potłuczony. Właśnie min. przez takie myślenie mamy pełno "magistrów" po np. socjologii pracujących choćby w McDonald's.
Dokładnie i okazuje się nagle że hydraulik, budowlaniec czy mechanik zarabia ładne pieniądze, a jak jeszcze wykaże nieco przedsiębiorczości to i dom postawi, i X6 pojeździ
Nasi rodzice i dziadkowie (chwała im za to jacy byli, na ogół, ale nie byli nieomylni) nam nawbijali do głów "nauka, nauka, nauka" trochę mieli racji, a trochę jednak nie. Bo nauka i wykształcenie choć ważne to jednak nie zawsze najważniejsze, tym bardziej jak weźmiemy aktualny poziom kształcenia wielu uczelni oraz beznadziejne kierunki jakie ludzie wybierali.
Ja na szczęście darowałem sobie psychologię i poszedłem na sieci komputerowe i to była najmądrzejsza decyzja w tym głupim okresie mojego życia.
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Tak, pieniadze to bardzo dobra motywacja xD Tez sie tym kieruje. Chyba, że od czasu do czasu mam okazje zrobic cos bliskiego moim zainteresowaniom to nie trzeba motywacji.
Mnie motywuja mysli o poukładaniu sobie zycia i ustabilizowania sie kiedys. Tak żeby nie martwic sie co będzie za rok czy dwa lata.
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
Dla mnie najważniejszym czynnikiem motywującym jest rodzina. Kiedy masz kogoś kim musisz się opiekować zawsze znajdziesz motywację do pracy, nauki i doskonalenia zawodowego.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|
Sponsorzy i przyjaciele
|
|
|