Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ksiażki
Witam. Jakie książki do HTML 5 i CSS 3 polecacie?

Byle nie z Heliona, bo ostatnio książki tego wydawnictwa spadły z jakością i zamiast sensu, to jest w nich sporo bzdur, np. Podręcznik HTML5 (Ten fantastyczny). Smashing Magazine, polskie wydanie oczywiście jest naprawdę słabe w porównaniu z oryginałem.
Odpowiedz
Ogólnie jestem człowiekiem wygodnym. Lubię mieć otwarte jedno okno, a szukać pomocy z czegoś innego nie przeszkadzając sobie w pisaniu i nie rozpraszając się
Odpowiedz
Niestety z książkami w polsce ciężko, jako, że jedynym sensownym wydawnictwem jest Helion (a ten tak jak mówiłeś troszke podupadł Wink ).

@Kornell: Po co mi książka jak mam internet? - wole książkę. Nie umiem czytać z monitora. Denerwuje mnie to i drażni. I tak większą część dnia i życia spędzam przed tym pudłem. Dla odmiany poczytać fizyczną książkę nie zaszkodzi.
Odpowiedz
@hieroshima +1

Drażnią mnie te dziadostwa elektroniczne co to zwą książkami. Książka ma papier i basta!
Dobre samopoczucie w tym tygodniu sponsoruje cytat:
Cytat:Mogę tylko tylko na prawo i lewo ale na środek nie mogę.
Odpowiedz
Dokładnie, ja sam wolę kupić tradycyjną książkę, a nie Ebooka.
Odpowiedz
Drukowanie mam już zaklepane, bardziej jednak stosuje inną metodę. Mam biurko. W lewym rogu monitor, a z przodu mam korkową tablicę. To co się nawinie przepisuje na karteczki i przypinam do tablicy, dzięki czemu i monitor i "ściągawki" mam przed sobą.

Co do książek. Jestem sympatykiem ksiażek. Trzy rzeczy na jakie wydałbym ostatnie pieniądze.

1) Dziewczyna / Żona
2) Dobre wino
3) Książka

Tongue
Odpowiedz
Zgadzam się z poprzednikiem ale tylko w 1 punkcie, 2. Samochód, 3. Wycieczki
Odpowiedz
Proszę o spis podstawowych lektur. Dla początkującego.
Odpowiedz
ktos ma jakies dobre pozycje do css'a?
Odpowiedz
Helion ma sporo dobrych pozycji. Co się tak uparliście?
Odpowiedz