Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak usunąć cień?
Ale ja próbowałem. Wstawiłem, raz tak - raz inaczej. Z 20 RAZY PRÓBOWAŁEM. A nie działało. Więc ponownie zapytałem Ciebie na forum. Więc... próbowałem sam. A Ty się nade mną specjalnie "znęcasz".

Możesz mi wpisać to w ten kod poprawnie czy nie?

Kod PHP:
#comments .comment-author, #comments .author-homepage {

color:#C5C6C2;

font-weight:bold;

margin:0;

padding-right:6px;    

padding-left:6px;} 

To pierwsza sprawa, ta powyżej. Prośba jest wciąż aktualna, więc wyczekuję niecierpliwie odpowiedzi.

Do tego coś tam powklejałem, pogrzebałem w kodzie jak mi pisałaś i nagle jedno pole stało się edycyjne (przedtem oba nie były tak jak na filmie. Były tam jasne pola komentarzy i nie dało się ich edytować. A teraz się da edytować jedno z nich - kolor obramowania. Ale "da się" edytować tylko w przeglądarce z użyciem FireBug'a a jak chce wprowadzić te zmiany to... nawet ich nie da się znaleźć w pliku.)

A druga sprawa to pytanie jak ja mam pracować skoro nic się nie zgadza bo komputer mnie okłamuje. Odnajduje coś w kodzie czy to za pomocą DragonFly'a czy FireBug'a (efekt ten sam na obu). Zmieniam dzięki temu dodatkowi w przeglądarce kolor i widzę zmiany na żywo. Wnioskuję - Aha, czyli w tej lini ten kolor odpowiada za kolor czcionki, no to zmienię sobie go w kodzie.
Patrzę gdzie szukać, plik "style.css" i lina numer 50.
Udaję się więc do tego pliku. A w linii 50 nie ma nic takiego!
No to myślę, wpiszę sobie w wyszukiwarce, wpisuję kolor jaki pokazał mi FireBug by go donaleźć - nie odnajduje! Szok! W ogóle nie ma takiego koloru w całym kodzie. Wgrywam ten plik na serwer, podmieniam, patrzę znowu do FireBug'a - jest. Na pewno, widzę, pokazuje mi, istnieje!
No to ściągam z serwera, patrzę do kodu, wyszukuję przez wyszukiwarkę i nie ma go w całym kodzie. TO JAK TO JEST MOŻLIWE?!.
Strona dostaje inny kod jak jest w sieci (wzięty nie wiadomo więc skąd) a jak pobiorę ten element na dysk by go edytować i zajrzę do kodu to nie ma tych elementów.

UDOWADNIAJ TO TUTAJ NA PODŁUŻNYM SCREENIE:
http://img716.imageshack.us/img716/6464/screenqf.png

No to jak ja mam cokolwiek zrobić? Rozumiem gdybym był omylny i przeglądał inny plik, ale pobrałem go z serwera dla pewności, dla pewności też nie szukałem na oko tylko przez wyszukwiarkę. I nie da się odnaleźć koloru jaki pokazuje się na stronie. Dlaczego?
Odpowiedz
Cytat:Wgrywam ten plik na serwer, podmieniam, patrzę znowu do FireBug'a - jest. Na pewno, widzę, pokazuje mi, istnieje!
wgrałeś tak? i istnieje w firebugu tak?
skoro jeżeli wysyłasz i wysłane=wysyłane to jest ok
ale skoro wysłane!=sciągane to coś jest nie tak
albo zła sćieżka albo nadpisywanie pliku nie ustawione(też wątpliwe)
albo coś o czym nie mam zielonego pojecia(możliwe)
napisz może na jakim serwerze masz stronkę i czym wrzucasz/sciągasz pliki (może ktoś miał podobne perypetie)
spróbuj otworzyć plik css jako żródło w przeglądarce i zobacz jaka wersja jest online
jeżeli korzystasz z opery i dragonfly'a to wystarczy ze klikniesz na css i ci otworzy w nowej karcie (nie wiem jak w firebugu)
Odpowiedz
No mówię, że z serwera ściągają mi się pliki w kodzie których widać wprowadzone przeze mnie zmiany. Czyli ma działać. Ale jak ta strona jest w sieci to jakby zyskiwała znowu swój kod. To jest niemożliwe.
Oczywiście odświeżałem stronę, czyszcząc pamięć podręczną. Sprawdzałem nawet na innej przeglądarce i jest to samo. To jest niemożliwe.

Korzystam z TotalCommandera.
Nadpisuje mi przecież, bo część zmian widać a części nie widać. Tak jakby była grupa elementów która się nigdy nie podporządkuje tylko a reszta mnie słucha.

Mam na serwerze od laohost.net

Tu wklejam to co pokazała przeglądarka jak plik style.css do niej wciągnąłem. Bo nie wiem co z tego kodu chciałeś. Nic o wersji tam nie widzę.

Kod:
/* content plugin styles */
.jcomments-links {margin-top: 10px; clear:both; text-align: left}
.comments-link, .readmore-link{padding: 0 5px 5px 14px;background-image: url(images/jc_blog.gif);background-repeat: no-repeat}
.comments-link {background-position: 0 -27px}
.readmore-link {background-position: 0 2px}

/* JComments common styles */
#jc a:link, #jc a:visited, #jc a:hover {outline: none}
#jc .clear {clear: both; height: 1px; overflow: hidden}
#jc .busy { display:none; margin: 3px auto; padding: 0; width: 16px; height: 16px; background: url(images/jc_busy.gif) no-repeat; }

#jc {color: #E7BD15;background-color: inherit;text-align: left;border-bottom: 1px solid #505050;padding: 0 0 2px 0;margin-bottom: 10px}

#jc p.message {color: #777;background-color: inherit; background-image: none; text-align: center;text-decoration: none;text-transform: none;text-indent: 0;padding: 5px 0 0 0;border-top: 1px solid #4D5050}

#comments {margin: 0;padding: 0;width: 100%;text-align: left;text-decoration: none;text-transform: none;text-indent: 0}
#comments a {color: #939393;background-color: inherit;font-weight: normal;text-decoration: none}
#comments a:active, #comments a:focus, #comments a:hover {color: #9E9E9E !important; background-color: transparent !important;}
#comments a[rel*=external], #comments a[rel*=external]:active, #comments a[rel*=external]:hover, #comments a[rel*=external]:focus {background: url(images/jc_link.gif) no-repeat center right;padding: 0 10px 0 0;margin: 0 2px;display: inline-block}

/* RSS and Refresh*/
#comments .rss, #comments .refresh, #comments .subscribe {padding: 0 0 0 14px;margin: 0 2px;border: none;display: inline-block}
#comments .rss {background: url(images/jc_rss.gif) no-repeat center left !important}
#comments .refresh {background: url(images/jc_refresh.gif) no-repeat center left !important}
#comments .subscribe {background: url(images/jc_subscribe.gif) no-repeat center left !important}
#comments h4 .rss, #comments h4 .refresh {padding: 0 0 0 10px;margin: 0 0 0 5px;display: inline-block}

/* List footer */
#comments-list-footer {margin: 0 0 10px 20px !important}

/* Show/hide form */
#comments-form-link .showform {margin: 5px 0 0 22px;padding: 0 0 5px 14px;background: url(images/jc_blog.gif) no-repeat 0 -28px;border: none;font-weight: bold;display: block}

/* Comment */
#comments .comment-box {margin: 0;padding: 0; color: #999}
#comments .comment-avatar {float: left;margin: 0;padding: 0}
#comments .avatar-indent {padding-left: 40px}

#comments .comment-anchor {color: #777; text-decoration: none; border: none}
#comments .comment-author, #comments .author-homepage {color: #3c452d;font: bold 1em Verdana, Arial, Sans-Serif;margin: 0;padding: 0}
#comments .author-homepage {text-decoration: none; border-bottom: 1px dotted #3c452d}
#comments .comment-title {color: #b01625;font: bold 1em Verdana, Arial, Sans-Serif;margin: 0;padding: 0}

/* Avatar */
#comments .comment-avatar img {width: 32px;border: none !important;}

/* Date and Time*/    
#comments .comment-date {font-size: 10px;color: #1C1B07;text-shadow:none;margin: 0;padding: 0 0 0 12px;background: url(images/jc_date.gif) no-repeat center left}
#comments .comment-body {color: #ABABAB;text-shadow:none;margin: 6px 0 0;padding:0 0 2px}

/* Quote, Code and Hidden block styles */
#comments .quote, #comments blockquote, #comments .code, #comments code, #comments pre {margin: 5px 0 5px 10px; font-size: 13px; display: block; clear: both; background-image: none}
#comments blockquote, #comments .hidden, #comments code, #comments pre {color: #3E3E3E;text-align: left;padding: 8px;margin-bottom: 8px}
#comments blockquote, #comments .hidden {border: 1px dashed #849B9F}
#comments code, #comments pre {border: 1px solid #dedede;overflow: hidden;white-space:normal}
#comments .code {background: none; border: none; padding:0}
#comments .quote {color: #777}
#comments .hidden {clear: both;display: block;margin: 5px 0}

/* Quote and Reply to buttons panel */
#comments .comments-buttons {height: 15px;float: right}

#comments .email, #comments .emailactive {font: normal 1em Verdana, Arial, Sans-Serif; text-decoration: none; white-space: normal; margin: 0; padding: 0; line-height: 10px; cursor: pointer; border-bottom: 1px dotted #999}
#comments .email {color: #444; background-color: inherit}
#comments .emailactive {color: #C9C9C9; background-color: inherit}
#comments .email img, #comments .emailactive img {padding: 0}

#comments p {font: normal 1em Verdana, Arial, Sans-Serif;margin: 5px 5px 5px 0;    padding: 0; text-decoration: none; text-transform: none; text-indent: 0}

#comments .comment-body img {padding: 0; border: 0 none}
#comments .comment-body .img {padding: 4px 0 !important; max-width: 500px}

#comments .toolbar {clear: both;color: #ccc;border-top: 1px solid #ccc;margin: 8px 0 0 0;padding: 5px 0 0 0}
#comments .toolbar a, #comments .toolbar a:hover {float: left; margin: 0 2px 0 0; width: 16px;height: 16px;cursor: pointer;background-color: transparent !important;background-image: url(images/jc_toolbar.gif) !important}
#comments .toolbar-button-edit {background-position: 0 0 !important}
#comments .toolbar-button-delete {background-position: 0 -16px !important}
#comments .toolbar-button-unpublish {background-position: 0 -32px !important}
#comments .toolbar-button-publish {background-position: 0 -48px !important}
#comments .toolbar-button-ip {background-position: 0 -64px !important}
#comments .toolbar-button-ban {background-position: 0 -80px !important}

/* Comments list */
#comments .comments-list {margin-left: 20px;height: 1%}
#comments .even, #comments .odd {background-image: none;background-color: transparent;color: #3c452d;border: none; margin-left: 0;margin-bottom: 10px;padding: 0}

#comments-list .comments-inline-edit {padding: 5px; margin: 5px 0; color: inherit;background-color: #fff;border: 1px solid #ccc}

/* Comment form */
div.comments-policy {color: #777; text-align: left;text-decoration: none;text-transform: none;text-indent: 0; background-color: inherit; border: 1px dotted #ccc; padding: 5px; margin: 5px 0 5px 20px; margin-left: 20px !important;}
div.comments-policy ol, div.comments-policy ul {margin: 0;padding: 5px 0 0 20px;line-height: 5px}
div.comments-policy ol li, div.comments-policy ul li {font: normal 1em Verdana, Arial, Sans-Serif; margin: 0;padding: 0;border: none;line-height: 5px}

#comments-form, #comments-form p, #comments-report-form, #comments-report-form p, #comments-form span, #comments-form .counter {text-align: left;text-decoration: none;text-transform: none;text-indent: 0}
#comments-form p, #comments-report-form p, #comments-form span, #comments-form .counter {color: #777;text-shadow:none;font: normal 1em Verdana, Arial, Sans-Serif}
#comments-form p, #comments-form #comments-form-buttons, #comments-form #comments-form-error, #comments-form #comments-form-captcha-holder {font: normal 1em Verdana, Arial, Sans-Serif;margin-left: 20px !important;margin-top: 10px;margin-bottom: 8px;overflow: hidden;padding: 0}

#comments-inline-edit {border: 1px solid #ccc;margin: 5px 0 0 0;background: #fff}
#comments-inline-edit #comments-form p, #comments-inline-edit #comments-form #comments-form-buttons,
#comments-inline-edit #comments-form-error {font: normal 1em Verdana, Arial, Sans-Serif;margin-left: 5px !important;margin-left: 5px;margin-top: 5px;margin-bottom: 2px;padding: 0}

#comments-form img.smile {margin: 0 3px 3px 0;padding: 0;border: none;cursor: pointer}
#comments-form img.captcha {padding: 0;margin: 0 0 3px 0;border: 1px solid #ccc}
#comments-form span.captcha {padding: 0 0 0 12px; color: #777; background: url(images/jc_refreshg.gif) no-repeat 0 2px;cursor: pointer; display: inline-block}
#comments-form label, #comments-report-form label {color: #D6D6D6; background-color: inherit; line-height: 1.5em; padding: 0;margin: 0;vertical-align: middle}
#comments-form input, #comments-report-form input, #comments-form textarea {color: #C1BABA;background-color: #3C3C3C;padding: 0 !important;margin: 0;border: 2px solid #5B5A5A}
#comments-form input {width: 170px;margin-bottom: 2px;height: 1.5em}
#comments-form input.selected, #comments-form textarea.selected {color: #777;background-color: #3B3B3B !important;border: 2px solid #5B5A5A}
#comments-form input.error, #comments-form textarea.error {border: 1px solid #f00;text-decoration:none;text-transform:none;background-color: #5B5A5A}

#comments-form input.checkbox {width: 16px; line-height: 1.5em; padding: 0; margin: 0; vertical-align: middle; border: none}
#comments-form input.captcha {width: 116px; margin: 3px 0 5px 0}
#comments-form textarea {max-width: 400px !important;width: 350px;margin:0;resize: none;}

#comments-form-message {padding: 5px 5px 5px 25px;margin-right: 5px;display: block}
.comments-form-message-error {background: url(images/jc_error.gif) no-repeat 4px 50%}
.comments-form-message-info {background: url(images/jc_info.gif) no-repeat 4px 50%}

#comments-form .counterpanel {height:13px;display:block;overflow:hidden;color: #ccc;padding: 0;margin:0;border:1px solid #ddd;border-top-width:0;max-width: 400px !important;width: 350px;background-color: #eee}

#comments-form .grippie {height:13px;display:block;overflow:hidden;color: #ccc;padding: 0;margin:0;border:2px solid #2F2F2F;border-top-width:0;max-width: 400px !important;width: 350px;cursor:s-resize;background: #2F2F2F}
#comments-form .grippie .counter {font-size: 10px;padding: 0; margin: 0}
#comments-form .grippie span {display:block;float:left}
#comments-form .grippie span span {display:inline;float:none}

#comments-form .btn, #comments-report-form .btn {float: left; background: url(images/jc_btnl.gif) no-repeat; margin-right: 5px}
#comments-form .btn div, #comments-report-form .btn div {margin:0 -1px 0 0; float: left;background: url(images/jc_btnr.gif) 100% 0 no-repeat}
#comments-form .btn a, #comments-report-form .btn a {text-decoration: none; height: 22px;line-height: 22px;font-size: 12px;font-weight: bold;color: #777;padding: 0 5px;border: none}
#comments-form .btn a:hover, #comments-form .btn a:focus, #comments-report-form .btn a:hover, #comments-report-form .btn a:focus {text-decoration: none; color: #C4C4C4;background-color: transparent}
#comments-form-smilespanel {display: none;cursor: pointer;padding: 2px;max-width: 200px;background-color: #fff;border: 1px solid #ccc;overflow: auto;left: 0;top: 0;position:absolute;z-index: 999999 !important;}

#comments-footer, #comments-footer a {color: #ccc !important; background-color: inherit; font: normal 9px Verdana, Arial, Sans-Serif !important}
#comments-footer {display: block;height: 14px;border-top: 1px solid #ccc;padding-top: 1px;margin-top: 4px;text-align: right}
#comments-footer a {text-decoration: none !important;text-transform: none;padding: 0;margin: 0;border: none !important;float: right; background: none !important}

/* Pagination */
body #jc #nav-bottom, body #jc #nav-top {line-height: 19px !important;line-height: 17px;height: auto !important;text-align: center; margin: 0 auto;}
#jc #nav-bottom span.page, #jc #nav-top span.page {color: #777;background-color: #eee;border: 1px solid #d6dadd}
#jc #nav-bottom span.hoverpage, #jc #nav-top span.hoverpage {color: #777;background-color: #e8e9ea;border: 1px solid #d6dadd}
#jc #nav-bottom span, #jc #nav-top span {color: #777;background-color: inherit;font-size: 10px;font-family: Arial, sans-serif;margin: 0 2px;height: 15px;padding: 2px 8px;cursor: pointer;vertical-align: top;display: inline-block;}
#jc #nav-bottom span.activepage, #jc #nav-top span.activepage {font-weight: bold;color: inherit;background-color: white}
#jc div#nav-bottom, #jc div#nav-top {position: relative;z-index: 2;width: 100%}
#jc div#nav-bottom {margin: 10px 0 0 0;padding: 0;background: url(images/jc_dot.gif) repeat-x top left}
#jc #nav-bottom span.activepage {border-bottom: 1px solid #d6dadd;border-left: 1px solid #d6dadd;border-right: 1px solid #d6dadd;border-top: 1px solid white}
#jc div#nav-top {margin: 10px 0;background: url(images/jc_dot.gif) repeat-x bottom}
#jc #nav-top span.activepage {border-top: 1px solid #d6dadd;border-left: 1px solid #d6dadd;border-right: 1px solid #d6dadd;border-bottom: 1px solid white}

#nav-bottom span.page {display:inline-block;}

/* Vote */
#jc span.comments-vote {width: 6em;height: 15px;float: right}
#jc span.comments-vote a{width: 15px;height: 14px;float: left;margin: 0 3px 0 0;display: block;background-repeat: no-repeat;background-image: url(images/jc_vote.gif);border: none !important; text-decoration: none}
#jc span.comments-vote .busy{margin: 0; float: right; width: 16px}
#jc .vote-good{background-position: 0 0}
#jc .vote-poor, #jc a.vote-poor:hover{background-position: -15px 0}
#jc span.vote-good,#jc span.vote-poor,#jc span.vote-none{margin: 0;float: right;font: bold 1em Verdana, Arial, Sans-Serif;line-height: 14px}
#jc span.vote-good{color: #339900}
#jc span.vote-poor{color: #AFA7A7}
#jc span.vote-none{color: #A9A9A9}

/* BBCode */
#jc span.bbcode{width: auto;height: 23px;display: block;margin-bottom: 5px}
#jc .bbcode a, #jc .bbcode a:focus, #jc .bbcode a:active, #jc .bbcode a:hover{width: 23px;height: 23px;float: left;margin: 0 2px 0 0;display: block;background-color:transparent !important;background-repeat: no-repeat;background-image: url(images/jc_bbcodes.gif);text-decoration:none;border:none !important}
#jc a.bbcode-empty{background-position: 0 0}
#jc a.bbcode-b{background-position: -30px 0 !important}
#jc a.bbcode-i{background-position: -60px 0 !important}
#jc a.bbcode-u{background-position: -90px 0 !important}
#jc a.bbcode-s{background-position: -120px 0 !important}
#jc a.bbcode-url{background-position: -150px 0 !important}
#jc a.bbcode-img{background-position: -180px 0 !important}
#jc a.bbcode-list{background-position: -210px 0 !important}
#jc a.bbcode-hide{background-position: -240px 0 !important}
#jc a.bbcode-quote{background-position: -270px 0 !important}
#jc a.bbcode-smile{background-position: -300px 0 !important}
#jc a.bbcode-youtube{background-position: -330px 0 !important}
#jc a.bbcode-google{background-position: -360px 0 !important}
#jc a.bbcode-wiki{background-position: -390px 0 !important}
#jc a.bbcode-facebook{background-position: -420px 0 !important}
#jc a.bbcode-flickr{background-position: -450px 0 !important}

#jc span.bbcode img {width: 23px;height: 23px;float: left;margin: 0 2px 0 0}
#jc .custombbcode {width: 23px;height: 23px;float: left;margin: 0 2px 0 0;display: block;text-decoration:none;cursor: pointer}

/* Rounded comments */
#jc .rbox {margin: 0;width:auto;overflow: hidden}
#jc .rbox div {text-align: left;margin: 0}
#jc .rbox_t {margin: 0;border-top: 1px solid #ccc;background-color: #FFF}
#jc .rbox_tl {background: url(images/jc_rb_tl.gif) 0 0 no-repeat;padding-left: 13px}
#jc .rbox_tr {height: 10px;overflow: hidden;background: url(images/jc_rb_tr.gif) 100% 0 no-repeat;padding-right: 13px}
#jc .rbox_m {border-left: 1px solid #ccc;border-right: 1px solid #ccc;width: auto;padding: 0 8px; background-color:#fff;line-height: 100%}
#jc .rbox_b {margin-top: -5px;border-bottom: 1px solid #ccc;background-color: #FFF;height: 12px;line-height: 12px}
#jc .rbox_bl {background: url(images/jc_rb_bl.gif) 0 100% no-repeat;padding-left: 13px}
#jc .rbox_br {height: 13px;background: url(images/jc_rb_br.gif) 100% 100% no-repeat;padding-right: 13px}
Odpowiedz
po pierwsze to szablon jest spieprzony skoro takie cyrki masz z nim i od tego trzeba by było zacząć
możesz mieć 1000 problemów z tym szablonem czy innym i jeżeli to drobna zmiana jednego elementu to nie ma problemu
ale skoro co chwila jest jakiś problem czy to z czcionką czy to z cieniem albo za chwilę nie wiadomo z czym
to chyba wina tego że szablon jest darmowy i komuś nie chciało się dostatecznie zagłębić w szczegóły aby go dopracować(więc nie ma co narzekać - darowanemu "koniu" w zęby się nie zagląda)
jeżeli za szablon zapłaciłeś to trzeba by się zgłosić do osoby która ci go sprzedała
suma sumarum jeżeli chcesz mieć stronę całkowicie za darmo to zwykle musisz liczyć się z różnymi niedogodnościami z tym związanymi
w twoim przypadku widać problem za problemem
jak nie cień to znowu kolor to znowu źle na serwer wgrywa
jeżeli chcesz aby ktoś za rączkę przeprowadził cie przez proces tworzenia strony to zatrudnij sobie jakiegoś specjaliste IT(ciekawe ile cie policzy)
zadzwoń na jakiś helpdesk albo zapłać komuś kto poświęci swój czas na twoje problemy
tutaj również dostajesz podpowiedzi za darmo z czystej dobrej woli więc nie marudź i nie przeginaj
wbrew temu co wydaje się większości dzieciaków na forum (tym jak i innym)- NIC CI SIĘ NIE NALEŻY

chodzi mi o to że jeżeli ja miałbym się pytać na forum o każdą pierdołę to serwery by siadły już dawno
staraj się sam rozwiązać problem(na tym polega cała sztuka i nauka) i jeżeli trzy dni jak mówisz z tym się męczysz (w co wątpie) to raczej daj sobie spokój bo nie jest to "twój konik" albo zacznij od czegoś łatwiejszego a nie chcesz aby ktoś rozwiązał twoje problemy na forum
nie znam się za bardzo na joomli ale wydaje mi się że szablony pod ten cms są dość skomplikowane i nie są zbyt proste w swej budowie więc nie dziw się czasem jeżeli komuś nie będzie chciało się zagłębiać w całą architekturę szablonu i rozwiązywać coraz to nowszy problem
Odpowiedz
Cytat:ale skoro co chwila jest jakiś problem czy to z czcionką czy to z cieniem albo za chwilę nie wiadomo z czym
to chyba wina tego że szablon jest darmowy
Problem jest tylko i wyłącznie dlatego, że ja się na tym nie znam.
Mogę śmiało dać nawet dane dostępowe jeśli ktoś chciały pomóc zdalnie i zobaczyć na własne oczy.

Szablon jest płatny. Choć dziwię się bo część rzeczy mi w nim nie działa. W jego wersji demo widać np. specjalne grafiki jakie się pokazują po wybraniu listy numerowanej, ja wybieram taką samą u siebie (nazwa widnieje) i nie mam żadnych grafik. Albo opcje customizacji kolorów jej wyszukiwarki, są w zapleczu ale nic z nich nie działa. Nie przekłada się na zmiany po ich zastosowaniu.

Cytat:jeżeli chcesz aby ktoś za rączkę przeprowadził cie przez proces tworzenia strony to zatrudnij sobie jakiegoś specjaliste IT(ciekawe ile cie policzy)
Jasne żebym tak zrobił. Inne problemy rozwiązuje zawsze pytając, szperając na forach i tak dalej. Problemy z innych dziedzin. Czegoś nie wiem dziś, ale jutro już problem rozwiązany. Szuka się i szuka. Ale jeśli chodzi o webmastering to go NIENAWIDZĘ. O Jezus Maria, jak go nienawidzę. Nienawidzę, nie znoszę, nie trawię, nie cierpię. I już niejednokrotnie CHĘTNIE PŁACIŁEM by ktoś coś za mnie zrobił. Tylko że teraz jestem w dołku z powodu wakacji. Nie mam z tego tytułu wypłaty w przyszłym miesiącu i cierpie na brak kasy. W swej pracy mam tak, że każdego roku w miesiącu wakacyjnym nie ma zleceń. I w tym roku ani jednego nie było w tym co robię. Więc kasę CHĘTNIE komuś zapłacę za support w tworzeniu mojej witryny ale dopiero będę wypłacalny w przyszłym miesiącu. Więc muszę bazować tylko na takiej forumowej pomocy czy pomocy z ogłoszenia. I wszystko byłoby fajnie gdyby nie jeden fakt. Fakt taki, że webmastering jest poj****y. Na jego temat nie jestem w stanie znaleźć samemu rozwiązań poprzez szperanie w necie. A kurs obsługi Joomli przerobiłem - zdał się NA NIC.
Odpowiedz
no to zgłoś problem tam gdzie kupiłeś szablon
chyba że kupiłeś w promocji

chyba logiczne jest że jeżeli kupie rower czy samochód który nie jeździ to zwracam się do osoby która mi go sprzedała
Odpowiedz
Cytat:chyba logiczne jest że jeżeli kupie rower czy samochód który nie jeździ to zwracam się do osoby która mi go sprzedała
Ale skąd mam wiedziec czy to wina szablonu że nie działa czy moja?
Jakbym się na tym znał to bym wywnioskował CO JEST PROBLEMEM.
A tak to nie wiem. Sam widzisz na przykładzie screena że dzieją się jakieś NIELOGICZNE, niemożliwe problemy.

Dopisałem coś do poprzedniego posta, przeczytaj.

Cytat:staraj się sam rozwiązać problem(na tym polega cała sztuka i nauka) i jeżeli trzy dni jak mówisz z tym się męczysz (w co wątpie) to raczej daj sobie spokój bo nie jest to "twój konik" albo zacznij od czegoś łatwiejszego a nie chcesz aby ktoś rozwiązał twoje problemy na forum
Nie wątp. Siedzę całe 3 dni od rana do nocy. Wyobraź sobie mój stan emocjonalny w tej chwili.
Jak pisałem to nie jest mój konik. Chciałbym mieć tylko stronę. W sensie: zbudować stronę i mieć spokój na zawsze. Poprzednią zbudowałem sam, ale jest zbyt czasochłonna w obsłudze. Jak chcę dodać podstronę to musze edytować 40 podstron i dodawać ten kodzik do każdej z nich. Automatyka nie działa.
Więc przeniosę się i bye-bye. Nie robię nikomu stron internetowych, to znienawidzona przeze mnie dziedzina. Jednakże trzeba mieć wizytówkę o sobie - stronę, jesli chce się coś robić na poważnie.

Także ja już po 3 dniach poległem. A wpada taki Kartofelek, zna rozwiązanie. Uprzejmie proszę ją aby - w tym wypadku - powiedziała mi w którym dokładnie miejscu go wkleić bo mi się nie udało. A ta woli się ze mnie naigrywać. Bardzo zabawne.
Odpowiedz
Problem z cieniem został rozwiązany. Rozwiązał go użytkownik Camel z tego forum. Serdecznie dziękuję Camelowi za pomoc i czas jaki poświęcił na rozwiązanie czyjegoś problemu.
Więcej takich użytkowników w wyobraźnią i empatią. A mniej innych.
Odpowiedz