Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak modyfikować kody javascript
Działam w jednym z programów partnerskich. Jedną z form reklamy są oferty wyświetlane za pomocą kodów javascript. Potrzebuję zmodyfikować kolorystycznie te reklamy, wiem, że to trzeba zrobić w arkuszach css, ale nie wiem gdzie ich szukać.
Odpowiedz
Wklejam np. taki kod:
<script src="http://api.partnerskisystem.pl/1.0/js/g6zsadTereGGocVXN6PBy/charset=utf-8" type="text/javascript"></script>
i na stronie wyświetla się opis oferty kredytowej. Chcę zmodyfikować kolorystycznie tą ofertę, żeby bardziej pasowała do mojej strony, (np. nagłówek jest w kolorze pomarańczowym, a chcę żeby był w innym kolorze).
Na stronie tego programu partnerskiego jest opis jak można to zrobić, ale nic mi on nie mówi:

Za pomocją opcji css możesz ustawić aktywny arkusz css osadzany w kodzie JS. Dostępne opcje to:

css = 0 - brak arkuszy CSS
css = 1 - arkusz domyślny (ta opcja jest ustawiona domyślnie)

Przykładowy kod bez arkusza CSS i z kodowaniem UTF-8:

<script src="http://api.partnerskisystem.pl/1.0/js/hbewdfertafif5WzwmiVC/charset=utf-8/css=0"></script>
Odpowiedz
Kod jest zmieniony.
Potrafię go zmodyfikować przez Firebuga, ale gdy chcę wprowadzić trwałe zmiany nie wiem gdzie to zrobić, w którym pliku.
Np. żeby zmienić wielkość czcionek na stronie zmieniam to w template.css, a ten kod javasctript?
Odpowiedz
Zrobiłem tak:
zmieniłem kod odpowiadający za wygląd wyświetlanych informacji:

<style type="text/css">.clearfix:after { content: "."; display: block; height: 0; clear: both; visibility: hidden;}/* fiszka */.middle_product { border: none; padding: 10px 10px 16px 10px ; margin-bottom: 16px; min-height:130px;}.middle_product h2 { font-size: 20px; font-family: Arial; margin: 0; padding: 0 0 4px 0;}.middle_product h2 a { color: #;}.middle_product h3 { font-size: 14px; margin: 0; padding: 0 0 12px 0; font-family: Arial;}.middle_product, .page_description p { font-size: 13px; font-family: Tahoma; color: #444444; line-height: 20px;}.middle_product p.abstract { color: #666666; font-weight: bold;}.middle_product ul{ padding: 0 0 0 16px; margin: 0;}.middle_buttons { width: 130px; padding: 3px 0 3px 6px; float: right; margin-left: 16px; clear:right;}.middle_more, .middle_form { font-size: 11px; display: block; background-color: #E6EFF7; color: #336699; height: 20px; line-height: 20px; margin: 4px 0 16px 0; padding: 2px 4px 2px 4px; text-align: center; cursor: pointer; text-decoration: none; font-weight: bold; font-family: Tahoma; border: 1px solid #dadada;}.middle_vendor_logo { float: right;}</style>

Wkleiłem do mojego głównego arkusza stylów (style2.css)
Umieściłem <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="style2.css" /> w sekcji head i dalej pokazuje się nie zmieniony.
Odpowiedz
spróbuj przy modyfikowanych elementach dodać !important na końcu

http://www.electrictoolbox.com/using-important-css/
Odpowiedz