Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak wstawić ten obiekt .css na stronę?
Witam, chciałbym wstawić tą ikonkę stąd http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/item/spinning_icons_using_css3_transform/ na swoją stronę, tylko nie wiem gdzie te kody dać, czy do mojego obecnego pliku .css ? I gdzie wpisać adres obazka?
Odpowiedz
W HTML'u jako element img lub w css w background-image.
Odpowiedz
Rysiu niżej masz kody jak wstawić w css i html wystarczy że zapisze grafike na swoim komputerze, tylko pamiętaj, że to są zdjecia png, rotacje obrazków sa wykonywane w css3 niby są tam atrybuty pod każda przeglądarke, ale z doświadczenia wiem, że nie bedzie to poprawnie interpetowane w każdej przeglądarce. Także nie polecam robienia takich efektów w css3 na dzień dzisiejszy, może za 2-3 lata jak css3 będzie normalnie użytkowane.
Odpowiedz
(07-07-2012, 04:08)polak napisał(a): z doświadczenia wiem, że nie bedzie to poprawnie interpetowane w każdej przeglądarce. Także nie polecam robienia takich efektów w css3 na dzień dzisiejszy, może za 2-3 lata jak css3 będzie normalnie użytkowane.

W przeglądarkach, które nie interpretują odpowiednio CSS3 zostanie wyświetlona sama grafika więc nie ma z tym problemu. A co do używania CSS3 za 2~3 lata to za taki czas nikt nie będzie pewnie pamiętał co to było CSS3.
Odpowiedz
Tak, ale jemu chodzi o sam efekt, puentą mojego postu było, że lepiej to wykonać w programi graficznym, bądź flash. Wtedy mamy pewność, że gość naszej strony zobaczy dany efekt. Myśle, że css3 będzie nadal, tylko poprawią sie przeglądarki i ludzie będą tego używać do ozdoby stron, usprani to napewno ładowanie strony.
Odpowiedz
(07-07-2012, 04:08)polak napisał(a): Rysiu niżej masz kody jak wstawić w css i html wystarczy że zapisze grafike na swoim komputerze, tylko pamiętaj, że to są zdjecia png, rotacje obrazków sa wykonywane w css3 niby są tam atrybuty pod każda przeglądarke, ale z doświadczenia wiem, że nie bedzie to poprawnie interpetowane w każdej przeglądarce. Także nie polecam robienia takich efektów w css3 na dzień dzisiejszy, może za 2-3 lata jak css3 będzie normalnie użytkowane.

jestem bardzo początkujący w tworzeniu stron w css, gdzie to dokładnie wstawić te kody?
Odpowiedz
http://blog.end3r.com/169/css4-podroz-do-przyszlosci/
Odpowiedz