Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki skrypt do tego...
Użytkownik ma do wyboru trzy opcje 1,X,2. Wybiera jedną. Po kliknięciu na jedną z opcji (automatycznie) następuje zatwierdzenie wyboru. Mam tu na myśli że użytkownik nic już nie może zmienić. Mam na mysli coś podobnego do tego: http://www.11na11.pl/wizytowka-zizunio,qid,35330

Ma ktoś pomysł na skrypt?
Odpowiedz
Ale w czym masz konkretnie problem? Prosty js który po kliknięciu wysyła dane do php a stamtąd wędrują do bazy danych.
Odpowiedz
Po co js? Zwykły html + odrobina PHP.
Odpowiedz
Ale chodzi mu (chyba) o to że na stronie ma powiedzmy 10 meczy i teraz jeśli w pierwszym kliknie że zwyciężą gospodarze to od razu mu się to doda do bazy bez uzupełniania wszystkiego i wysyłania formularzu. Przynajmniej ja tak to odebrałem może się mylę.
Odpowiedz
Można to zrobić tak, że każdy mecz to oddzielny formularz i po wysłaniu danych do bazy przekierowuje z powrotem na listę meczy. JS do takich rzeczy to zuo.
Odpowiedz
można ale musi przeładować stronę przy tym rozwiązaniu.
Dlaczego według Ciebie js w tym momencie to zuo?
Odpowiedz
@szym a co złego w przeładowaniu strony? JS to zuo bo wystarczy je wyłączyć w przeglądarce i cały skrypt leży.
Odpowiedz
czasami te przeładowywanie może być trochę irytujące ale to też zależy od szybkości ładowania strony i akcji jakie robimy na niej. Tu jest fakt że js w przeglądarce może być wyłączony ale ten problem też można rozwiązać dając 2 opcje: ajax lub przeładowanie w zależności od ustawień przeglądarki. Tylko z tym jest trochę kombinowania... Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy
Odpowiedz
powiedzmy że jest 10 meczów. Uzytkownik powinien mieć możliwość zaznaczyć jeden, kilka lub wszystkie i jednym klikiem wysłać. Dane powinny sie zatwierdzic powodując niemożność wprowadzenia zmian przez użytkownika... taki zamysł. Co do JS zgadzam się. wyłączasz i wszystko leży.
Poprosze propozycję skryptu.
Odpowiedz
(08-06-2012, 03:21)soldiernr1 napisał(a): Poprosze propozycję skryptu.
To znaczy? Ja czegoś takiego nie znam, musisz sobie napisać.
Dobre samopoczucie w tym tygodniu sponsoruje cytat:
Cytat:Mogę tylko tylko na prawo i lewo ale na środek nie mogę.
Odpowiedz