No więc problem kolejny nastał, mam formularz -> w nim niewiadoma ilość checkboxów wyświetlane w pętli (może być 10 i może być 50) każdy checkbox ma nazwę dajmy na to "nazwa-id" teraz potrzebuję po wysłaniu formularza wyświetlić:
nazwa-id = value dla każdego checkboxa
Zdaję sobie sprawe że jest to dosyć łatwe ale nie dla mnie, zrobiłem to okrężną drogą poprzez zapytanie w bazie danych a wiem że na pewno da się łatwiej tworząc tablice, ktoś może mi z tym pomóc ?
edit:
Rozwiązałem to w taki sposób, a wiem że jest błedny bo da sie na 100% zrobić to prościej:
Wylisotwanie checkboxów w formularzu również poprzez pętle
<input type="checkbox" name="contcategory'.$catfirm[$i]['id'].'" id="contcategory'.$catfirm[$i]['id'].'" value="1" />'.$catfirm[$i]['name_'.LANG].' - contcategory'.$catfirm[$i]['id'].'
Pętla gdzie dodaje do bazy informacje o tym jakie checkboxy użytkownik zaznaczył
for( $i = 1; $i <= $catfirm[0]; $i++ ){
$category = array($_POST['contcategory'.$catfirm[$i]['id'].'']);
if($_POST['contcategory'.$catfirm[$i]['id'].''] == 1){
$insrt = dbQuery( "INSERT INTO cat2firm SET idf = '".$idfirm."', idc = '".$catfirm[$i]['id']."'" );
}
}
nazwa-id = value dla każdego checkboxa
Zdaję sobie sprawe że jest to dosyć łatwe ale nie dla mnie, zrobiłem to okrężną drogą poprzez zapytanie w bazie danych a wiem że na pewno da się łatwiej tworząc tablice, ktoś może mi z tym pomóc ?
edit:
Rozwiązałem to w taki sposób, a wiem że jest błedny bo da sie na 100% zrobić to prościej:
Wylisotwanie checkboxów w formularzu również poprzez pętle
<input type="checkbox" name="contcategory'.$catfirm[$i]['id'].'" id="contcategory'.$catfirm[$i]['id'].'" value="1" />'.$catfirm[$i]['name_'.LANG].' - contcategory'.$catfirm[$i]['id'].'
Pętla gdzie dodaje do bazy informacje o tym jakie checkboxy użytkownik zaznaczył
for( $i = 1; $i <= $catfirm[0]; $i++ ){
$category = array($_POST['contcategory'.$catfirm[$i]['id'].'']);
if($_POST['contcategory'.$catfirm[$i]['id'].''] == 1){
$insrt = dbQuery( "INSERT INTO cat2firm SET idf = '".$idfirm."', idc = '".$catfirm[$i]['id']."'" );
}
}