Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dla zielonych
Witam, pewnie nikt nie będzie chciał odpisać mi na tak banalne pytanie, ale spróbuje. W jakim darmowym programie mogę zrobić prezentację we flashu i jak później dodać ją jako stronę startową strony www ?;] z góry dziękuję za pomoc Smile
Odpowiedz
Flash w wersji 30dniowej Big Grin

Jeśli chcesz używać dość często a fajerwerków nie musisz robić, kup sobie Swisha, to ok 500zł. Swish kiedyś był darmowy, ale nie wiem czy jest jeszcze dostępny w takiej wersji. Ogólnie najlepiej korzystać z Adobe Flash, jedyny mankament to cena.
Odpowiedz
Chciał bym zrobić tylko jedną prezentacje i wrzucić na stronę Smile bez wkładania pieniędzy.
Odpowiedz
Więc ściągnij wersję 30 dniową i po zawodach. Chyba, że jesteś entuzjastą html5 i css3 to polecam Adobe Edge ;]
Odpowiedz
Jak skomplikowana byłaby prezentacja? Bo możliwe że lepiej byłoby pomyśleć nad css3+js i darmowym netbeansem, a nie ładować się w odstraszającego i wypieranego powoli flasha Smile
Odpowiedz
kilka animacji (wchodzących zdcjęć) jakis efekt graficzny nic wielkiego jakies hasło. taki wstęp strony internetowej. I jak to umieścić w Joomli ? ;]
Odpowiedz
Cześć, jeśli chcesz dodać swoją animację jako wejściową stronę witryny to proponuję zrobić ją w osobnym pliku index, tak aby automatycznie otwierała się przy wpisaniu domeny, a następnie na końcu animacji dodać hiperłącze do faktycznej strony np. z linkiem home.domena.pl. Możesz też zrobić osobny szablon pod joomle z animacją i ustawić go na stronę startową. Wydaje mi się jednak, że w przypadku strony powitalnej lepsze będzie pierwsze rozwiązanie.
Odpowiedz
z darmowych programów do flash to wiem że jest coś takiego jak flashdevelop ale chyba nie ma on timeline'a i wszystko trzeba pisać własnoręcznie w as czyli na surowo
Odpowiedz
znalazłem coś takiego Alligator Flash Designer, nawet fajny programik. Tylko teraz stwierdziłem czy jest w ogóle sens robic coś takiego ;d
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Sponsorzy i przyjaciele
SeoHost.pl