Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Joomla pod vortal ?
Witajcie,
To mój pierwszy post więc proszę o przeniesienie jeśli to zły dział...

Razem z kolegami chcemy założyć vortal - informatyka, internet, oprogramowanie, forum, a z czasem blog użytkowników i oczywiście bardzo dużo stron statycznych.
Joomla wydaję się dla nas prosta i szybko możemy się połapać o co chodzi.
Czy jednak nada się jako CMS pod vortal (duża ilość odsłon dziennie) ?
Z góry dziękuję.
madagaskar.
Odpowiedz
Na początek spokojnie pociągnie. Od ilości odsłon to chyba raczej o serwer trzeba się martwić.
Odpowiedz
Cześć, ja pod Joomla prowadziłem już 2 vortale. Sprawdza się idealnie, jednak jest mały problem z połączeniem jej z phpBB3.
Co do ilości odsłon to moje strony dziennie odwiedzało ok. 800/1000 osób, a jednocześnie przebywało ok. 30/40 i nie było żadnego problemu. Zadbaj tylko o dobry transfer (najlepiej bez limitu) i będzie dobrze Wink

P.S. Przeanalizujcie też Wordpress'a.
Odpowiedz
OK, dzięki.
A propos WordPresa - też się nad nim zastanawialiśmy tylko na wszystkich możliwych forach odradzali - "jest niestabilny, przy większej liczbie odsłon się wysypie".
Odpowiedz
Na duży ruch to drupal najlepszy. Jest kilka serwisów, które mają kilkaset tysięcy odsłon dziennie i są na drupalu. Minus może taki, że szablony trochę kijowe, trzeba by pisać. A co do WP to u mnie jest około 3 - 4 k odsłon dziennie i nie zauważyłem żeby był niestabilny. Możliwe, że przy większej ilości tak jest.

Co do joomli, to wydaje mi się, że jest bardzo wolna przy większej ilości odsłon. Przynajmniej takie mam wrażenie.
Odpowiedz