Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pytanie o domenę/alias
|
Liczba postów: 84
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
No właśnie, więc nie wiem co o tym decyduje, ale tak też jest.
Reputacja:
0
14-04-2012, 13:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2012, 14:24 przez [email protected].)
Słuchaj, mam jeszcze jedno pytanie. Odnośnie tego hostingi ISWIFT co polecałeś.
W ich regulaminie pisze tak:
"2. Usługi zamówione w serwisie iswift.pl aktywowane są w ciągu 15min po złożeniu zamówienia, gdzie konto jest w fazie okresu testowego który trwa 14dni, w tym czasie należy uiścić stostowną opłatę wynikającą z cennika zamieszczonego na stronie."
To mnie straszy. Bo ja najpierw chce poużywać sobie pół miesiąca ten hosting, posprawdzać Joomlę i potem EWENTUALNIE kupić. A tutaj od razu muszę płacić na wstępie, to jest bez sensu. No bo po co ten hosting? Chcę go sprawdzić. Moje pytanie brzmi - czy wiesz jak mogę sprawdzić coś bez uiszczania zapłaty?
Bo znalezłem też hosting taki:
http://www.laohost.pl/hosting.html Taka sama cena, nawet więcej opcji dają. Pytanie tylko "Jak z Joomlą" i wgrywanymi dodatkami. W sumie to też polecałeś LaoHosta, mają fajną ofertę.
A co do Joomli to wgrać się da bezproblemu. Problem zawsze się pojawiał z wgraniem jakiejś modyfikacji.
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Przecież na każdym hostingu płatnym możesz instalować Joomle i dodatki jakie Ci się podoba. Przy wyborze hostingu zwróć uwagę jaki jest limit użycia procesora. Bo na niektórych hostingach mają limity CPU.
A co do twojego pytania. Jaka sama nazwa wskazuje jest to okres testowy. Jeśli Ci się nie spodoba to nie płacisz. Jeśli się zdecydujesz, to żeby konto nie było usunięte musisz w ciągu 14 dni opłacić hosting.
Reputacja:
0
14-04-2012, 15:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2012, 15:15 przez [email protected].)
Mam serwer płatny (za darmo jako bonus do usługi) i jakoś dodatków nie mogłem instalować w żaden sposób. I od tego zdarzenia ciągle się boje, że może być tak samo. A znając moje szczęście NA PEWNO zaraz zaleje mnie tysiąc niedogodności.
Co do "testowego"...
No tak, ale w REGULAMINIE tego nie było. Tylko sama nazwa w ofercie, czyli przekręt. W tym co polecałeś LaoHoście już wszystko napisali tak jak ma być i założyłem tam serwer.
Ale tam też jakoś dziwnie dociekali o domenę: http://www.webmastertalk.pl/prosba-o-pomoc-w-tej-informacji-t-9223.html
Z przekierowania poczty też wyszły nici: http://ww.webmastertalk.pl/problem-z-przekierowaniem-t-9224.html
Jak masz też jeden serwis w tym LaoHost.pl to powiedz mi co trzeba wpisać aby zobaczyć w internecie swoją stronę.
Chciałbym się dowiedzieć jak brzmi pełna ścieżka do wpisania, która kierowałaby użytkowników na moją stronę, na serwerze. Chodzi mi o ścieżkę bezwzględna do głównego katalogu domeny, ale pełną, taką z początkiem "http://www."; Bo nie wiem jak w ogóle mam się tam dostać jako zwykły użytkownik internetu.
Liczba postów: 230
Liczba wątków: 12
Reputacja:
1
14-04-2012, 19:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2012, 19:35 przez urlsite.)
Witaj, jezeli podczas rejestrowania nie uzyles swojej wlsnej domeny ( wpisujac w okienko) to mozesz zrobic to ponownie z panela, dodajac nowa domene i przekierowac swoja domene na ich serwery a nastepnie mozesz usunac domene darmowa a przekierowana nowa domene ustawic jako domyslna. Pliki umieszczasz w domains/public,html.
Domene kierujesz na DNS:
ns1.laohost.net
ns2.laohost.net
W nazwa.pl przekierowanie domeny na inne dnsy jest bardzo proste. Klikasz domene , konfiguracje, wpisujesz zewnetrzne dnsy i zmien. Czekasz czasami do 24 godzin na zmiany
Reputacja:
0
Czyli chcesz mi powiedzieć, że jeżeli NAJPIERW (koniecznie) poprzepinam te DNSy, a potem PRZENIOSĘ DOMENĘ (za pomocą kodu AuthInfo, tak?) do LaoHost, ustawię ją jako domyślną a usunę poprzednią to będą ją miał gratis? To chcesz powiedzieć?
Ale ja wpisałem swoją domenę podczas rejestracji (tyle że nie chce jej już teraz przenosić). Chcę po prostu WEJŚĆ z przeglądarki na stronę swoją na serwerze LaoHost po prostu.
A poczta czemu nie działa? Może trzeba POCZEKAĆ po wprowadzeniu tych zmian?
Reputacja:
1
Jezeli poczte ustawiles pod domene to dopiero bedzie dzialac jak ta domena zostanie skierowana na ten sam serwer. Obsluga panela jest bardzo prosta wiec pobaw sie troszeke a wszystko zrozumiesz na temat konfiguracji domen. Dla kazdej domeny ustaw w panelu inne ip. Wczesniejszy problem instalacji jomali wynikal zapewne z lokalizacji (user/ przed lokalizacja pliku na serwerze) lub konfiguracji bazy danych. Na serwerze w pliku config.php musisz wpisac dane nowej lokalizacji, uzytkownika i haslo dostepu oraz prefix tabeli dla bazy danych. Jezeli wgrales stara baze danych to prefix zostanie ten sam co miales wczesniej.
Reputacja:
0
No właśnie przekierowanie ustawiłem z przydzielonego mi nowego adresu na ten stary.
Nowy przydzielono mi na nowym (tym) hostingu a starą pocztę mam na starym hostingu i tak samo i tak domenę. Czyli jak domenę (do której gratisowo mam pocztę) PRZENIOSĘ na nowy serwer to dopiero wtedy zadziała to przekierowanie co ustawiłem teraz a nie działa, tak? Dobrze zrozumiałem?
No ja nie wybierałem ścieżki dostępu, tylko ja NARZUCIŁ hosting. Pytałem się ich o to i powiedzieli, że "tak musi być i tam trzeba wrzucać pliki". Dziwne. Coś mi się wydaje, że i tak coś schrzanię jak będę bawił się w kodzie. Pewnie będzie tak, że przepisanie czegoś jednego nie wystarczy, tylko wiele różnych podścieżek trzeba będzie zmieniać. Zobaczę zaraz jak to wygląda tam.
Reputacja:
1
18-04-2012, 17:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2012, 17:11 przez urlsite.)
Email z koncowka domeny dziala tylko i wylacznie jezeli domena jest przekierowana na serwer gdzie zostala stworzona skrzynka emailowa.
Na nowym serwerze tworzysz taka sama nazwe emaila jak stara i po przekierowaniu domeny na nowy serwer bedzie dzialac poczta identycznie jak na starym serwerze. Jezeli hosting przypisal Ci automatycznie emaila to jak stworzysz nowy i ustawisz jako domyslny to przypisany bedziesz mogl usunac. Zreszta mozesz posiadac wiecej niz jedna skrzynke na serwerze i jak komus nie podasz adresu do tej stworzonej automatycznie to i tak nikt na nia nie napisze.
Reputacja:
0
No dziękuję URLsite. Dzięki. Więc najpierw muszę:
- przenieść domenę (domena + zrobiony na niej mail) na nowy serwer
... i wtedy tam sobie od nowa zrobić takie samo konto pocztowe, a przy tym i przekirowania poczty będą w końcu działać.
|