Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z podmenu
Witam
Mam problem z wyświetlaniem menu strony (Galeria => Reportaże => Turki 2012 )w wyszukiwarce Chrome oraz Internet explorer. W Firefox - ie strona wyświetla się poprawnie.
Strona to http://www.pawelstrzyzykowski.pl
Odpowiedz
Nikt nie pomoże?
Odpowiedz
Może napisz co to znaczy, że masz problem. Zbyt ogólnie. Załącz jakieś screeny. Nie każdy ma wszystkie przeglądarki na kompie. Wtedy zwiększasz szanse, że ktoś Ci pomoże. Chociażby ja Wink
Pomogłem? To daj plusa Cool
Odpowiedz
W załącznikach są screeny z chrome, IE, oraz poprawnego (chyba) firefoxa
.jpg   IE.jpg (Rozmiar: 119.41 KB / Pobrań: 5)
.jpg   chrome.jpg (Rozmiar: 113.03 KB / Pobrań: 3)
.jpg   firefox.jpg (Rozmiar: 115.78 KB / Pobrań: 3)
Odpowiedz
A jaki efekt chcesz uzyskać, bo co znaczy z poprawnego (chyba) firefoxa. To nie wiesz jak chcesz by to działało?
Odpowiedz
Tak niech się pokazuje jak na firefoxie
Odpowiedz
Moim zdaniem jak tak na szybko spojrzałem to nie masz ostylowanego menu w CSS jesli mowa o takie dalekie wejście w głąb. Widzę, że tylko tam masz tak bardzo rozbudowane menu. Nigdzie indziej nie ma tak. Dlatego podejrzewam, ze dlatego w każdej przeglądarce jest inaczej.

Sam robiłeś stronkę czy przerabiałeś i dodałeś po prostu te Turki?

div.menu ul ul ul {
position: absolute;
left: 90px;
top: -30px;
}

Dodaj to do kodu CSS i powiedz mi czy działa. I odpowiedz na pytania powyżej.
Odpowiedz
Nie działa - jest tak jak było

Sam robiłem i dodałem galerię wtyczką NextGEN Gallery
Odpowiedz
Problemem jest to, że ty stylujesz elementy UL jako display:inline, a takim NIE NADAJEMY WYMIARÓW. Ty jednak to robisz.
Normalnie te elementy nie powinny tak wyglądać i to pozycjonowanie w chrome i IE jest względem tego prawdziwego elementu inline.

FF to łyknął ale to tylko dlatego że jest litościwy dla webmasterów.

Chodzi dokładnie o linię 482, w której przestaw display:inline na display:block.

Ale nie jestem pewien czy to rozwiąże problem, bo ogólnie to menu jest średnie. Nie chce mi się teraz tego sprawdzać.
Odpowiedz
No dokładnie. Tak jest tam nawalone, że nie bardzo chce się robić to. W każdym razie jak robiłeś tę stronę sam, tak jak napisałeś. To zbuduj to menu raz jeszcze.

Najlepiej skorzystaj z jakiegos tutoriala. Znalazlem Ci taki jaki potrzebujesz: http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/item/suckertree-menu-horizontal/
Odpowiedz