Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki serwer?
Witam, mam zamiar przenisc katalog stron z serwerow nazwa.pl na jakis inny i pytanie brzmi jaki? Jaki serwer polecacie?
Odpowiedz
Jeśli w PL to UltimaHost. Świetna jakość za psie pieniądze.
Jeśli DE to HostEurope.de (kiepski kontakt po angielsku)
Jeśli ND to LeaseWeb.
Jeśli USA to KnownHost albo FutureHosting (nie jest to masówka, dobry support)

Smile
Dobre samopoczucie w tym tygodniu sponsoruje cytat:
Cytat:Mogę tylko tylko na prawo i lewo ale na środek nie mogę.
Odpowiedz
Pedro84, wykupilem dwa podstawe serwery 5 GB po 62 zl. Tlumaczenie po polsku nieskonczone i nie moge ogarnac jak dostac sie na serwer klientem ftp. Nie moge znalezsc zadnego adresu dla ftp, no chyba ze mam kombinowac uzywajac nazwe serwera plus url hostingowe. Oprocz tego na obydwoch serwerach wskazuje mi ten sam adres IP jako dzielony a reszta wyjdzie w praniu.
Odpowiedz
(05-04-2012, 23:54)urlsite napisał(a): Pedro84, wykupilem dwa podstawe serwery 5 GB po 62 zl. Tlumaczenie po polsku nieskonczone i nie moge ogarnac jak dostac sie na serwer klientem ftp. Nie moge znalezsc zadnego adresu dla ftp, no chyba ze mam kombinowac uzywajac nazwe serwera plus url hostingowe. Oprocz tego na obydwoch serwerach wskazuje mi ten sam adres IP jako dzielony a reszta wyjdzie w praniu.
Ale gdzie kupiłeś? I przede wszystkim, jaki serwer - shared? VPS? Smile
Odpowiedz
Kupilem dwa serwery dokladnie te co poleciles http://ultimahost.pl/hosting host.5GB.
Odpowiedz
Z UH będziesz zadowolony.

Do shareda rzadko kiedy dostaniesz dedykowane IP, jeśli potrzebujesz, uderzaj do nich.

Jeśli chodzi o FTP, to do konta masz przypisaną domenę (nieważne czy własna czy subdomena od UH) - to jest Twój adres FTP. Jak dostać się do konta? Loguj się na https://ssl.ultimahost.pl/manager/billmgr, po lewej hosting, wybierasz serwer i z górnego menu ikonę "do serwera". Nie pamiętam tylko czy konto FTP masz założone z automatu czy też musisz sobie sam założyć.

Jak czegoś nie wiesz, wal śmiało do supportu, naprawdę pomagają Smile
Odpowiedz
Pedro84, do jednego serwera sie dostalem jak napisales wyzej ale do drugiego nie moge sie dostac a suport nie bardzo chce mi w tym pomoc czyli prawdopodobnie ich zleje jak nazwe.pl. Za takie traktowanie z nazwy przenioslem na inne hosty ponad 30 serwerow i kilka stron www czyli stracili tylko na mnie ponad 12 tys. zlotych za rok a korzystalem z ich serwerow ponad 4 lata. A w tym hostingu uzywa sie domeny jako dostep do klienta ftp a ja mam ta domene jeszcze aktywana w nazwa.pl i wlasnie z serwera nazwy che przenisc pliki na ten nowy serwer poniewaz mam oplacona usluge tylko do 13 kwietnia. Jak mam to zrobic jak w hostingu mnie juz olali jako nowego klienta? hehe.
Odpowiedz
Pedro84, ten serwer co zaleciles to byla mina z Twojej strony?. Dziadostwo i nie ma ionCube. Zaplacilem paypalem wiec zrobie gosciowi claim i zwroci mi kase. Nie spotkalem sie z wiekszym badziewim jak ten serwer. Tlumaczenie robione na kolanie zero jakiegokolwiek suportu. Nie dzial w ie ( jak nalezy. Trzeba opisac to szeroko na forach zeby inni nie dali sie zrobic w balona.
Odpowiedz
Pedro84 mam do Ciebie prosbe! Nie wprowadzaj ludzi w blad i nie wsadzaj na miny. Na forach jest pewna zasada. Nie wiem to sie nie odzywam i milcze!
Odpowiedz
(07-04-2012, 11:57)urlsite napisał(a): Pedro84, ten serwer co zaleciles to byla mina z Twojej strony?. Dziadostwo i nie ma ionCube. Zaplacilem paypalem wiec zrobie gosciowi claim i zwroci mi kase. Nie spotkalem sie z wiekszym badziewim jak ten serwer. Tlumaczenie robione na kolanie zero jakiegokolwiek suportu. Nie dzial w ie ( jak nalezy. Trzeba opisac to szeroko na forach zeby inni nie dali sie zrobic w balona.
Nie wierzę. Albo trafiłeś na ich zły dzień, albo świat się rypie całkowicie.

Z czym konkretnie masz problem?
Odpowiedz