Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[WSPÓŁPRACA] Gra przeglądarkowa - nabór do zespołu
Witam serdecznie,
W tym oto poście chciałbym zachęcić Państwa do wziącia udziału w projekcie wymyślonym przeze mnie jak i moich znajomych. Postanowiliśmy stworzyć grę przeglądarkową od graczy dla graczy.

Czemu właśnie miałbyś nam pomóc?
Przeglądając setki stron w internecie nie znaleźliśmy podobnego pomysłu. Gra ma wielkie szanse przebić się i rywalizować z innymi. Jeśli rozwiniemy się wystarczająco oczywiście zakładamy działalność gospodarczą i działamy na rynku jako pełnoprawna firma.

Na czym ma ona polegać?
Chcialibyśmy zrobić grę opartą o historię Polski oraz Europy w XVI wieku. Kierujemy jedną postacią którą tworzymy na początku, rozwijamy ją, wybieramy jej profesję, walczymy, pniemy się po szczeblach "sławy" aż w końcu jesteśmy w stanie zostać władcą Państwa. Więcej szczegółów na łamach tego tematu zdradzić niestety nie mogę, gdyż ktoś inny, niepowołany mógłby podpisać się właśnym nazwiskiem pod naszym pomysłem.

Dlaczego konkretnie piszę to ogłoszenie?
Poszukujemy do swojego zespołu doświadczonego (ewentualnie uczącego się, ale z wielkimi ambicjami, pomysłami i kreatywnością):
-programisty
-grafika pixelartowego

Aktualnie w grupie jest nas 3:
-Michał (Ja) wykonuję layout strony/forum, grafiki do gry oraz zajmę się pisaniem questów;
-Kuba wykonuje cały silnik gry jak i strony/forum;
-Mateusz zajmuje się napisaniem fabuły oraz zadań dla graczy (czyt. questów);

Co jesteśmy w stanie zaoferować osobom chętnym?
Oczywiście przyjemną atmosferę w zespole, możliwość rozwoju oraz pewien % z zysków gry (jak na razie nie jesteśmy w stanie zaoferować konkretnej zapłaty)
Oczywiście wiem, że zaproponowanie % z zarobków nie jest tak obiecujące jak konkretna zapłata, ale jak na razie tylko tyle jesteśmy w stanie dać Smile

Czego od Państwa oczekujemy?
Rzetelności, zaangażowania, oczywiście czasu, chęci i umiejętności. Może wydawać się, iż jest to dużo, ale są to najważniejsze czynniki.

Podsumowując:
Patrząc na ogół naszej wstępnej idei, jest to świetny plan i głupstwem byłoby nie wejście w niego oraz pomoc w rozwoju oraz stworzenia gry. Jeśli zdobędziemy większoszą ilość graczy możliwy jest równiez wywiad do telewizji Smile Zakończenie pisania silnika i rozpoczenie beta testów przewidujemy (pracując tylko w 3) za 3 miesiące. Po zgłoszeniu się programisty i grafika pixelartowego oczywiście czas się skróci Smile

Osoby zainteresowane proszone są o kontakt:
Gadu-Gadu: 9871600
E-Mail: [email protected]
Numer telefonu: możliwość podania po wstępnym skontaktowaniu się poprzez GG lub e-mail
Odpowiedz
Jest lecz nie pixelowa, a klikacz - bardzo rozbudowana z podziałem na kraje, regiony, miasta, z możliwością zostania kim tylko chcesz: http://www.krolestwa.com/

Macie już coś zrobione? Macie sponsora? Pieniądze na rozwój projektu? Reklamę? Jakiś plan marketingowy? Cokolwiek? Fabuła i questy to nie wszystko. Smile
W czym będzie pisana gra? Macie Kubę (Kuba wykonuje cały silnik gry jak i strony/forum), który zrobi prawie wszystko... W jakiej technologii? To na pewno pomoże wybrać przyszłego programistę - muszą się "zgrywać" inaczej to nie ma sensu.

Jak z umową? Jakaś umowa musi być podpisana, że na pewno dostanie XX% z zysku nawet po odejściu z teamu, przecież on ją tworzył, a Wy później możecie go z niej wyrzucić. W jaki sposób ta osoba będzie zabezpieczona?
Odpowiedz