Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nagłe zwiększenie ruchu na stronie - skąd, dlaczego?
Mam swoją stronę i właśnie zauważyłam, że dziś mam bardzo dużą liczbę wejść na stronę. I zastanawiam się co jest przyczyną... Nie prowadzę aktualnie żadnej akcji reklamowej, nie zlecałam mailingu, itp. W tej chwili mam już dwa razy więcej wejść niż średnia dzienna z ostatniego miesiąca, a jest dopiero połowa dnia. W dodatku zdecydowana większość (około 90%) wejść to wejścia bezpośrednie a nie poprzez jakieś inne strony. Co może być przyczyną? Możliwe, że to jakiś błąd statystyk Google? Niby duża liczba wejść na stronę powinna cieszyć ale trochę dziwi mnie taki nagły, niespodziewany wzrost.
Odpowiedz
Sprawdź w statystykach czy jest to ruch unikalny. Być może gdzieś ktoś polecił twoją stronę na jakimś portalu, tylko nie zrobił odnośnika i ludzie zwyczajnie wklejają adres.
Odpowiedz
100% unikalnych. Tak myślałam, że musiał się gdzieś adres pojawić zwłaszcza, że na mapie widzę wejścia z różnych miejscowości. Nie zmienia to jednak faktu, że mnie to dziwi, skąd nagle takie zainteresowanie... I nie wiem jak sprawdzić gdzie ten adres został podany.
Odpowiedz
Czy ty jesteś właścicielem strony sejmu?
Odpowiedz
Wpisz w google:

"adres-strony.pl" bez www i http z cudzysłowami, zwróci Ci wszystkie wyniki, gdzie pojawia się twój adres.
Odpowiedz
(14-02-2012, 20:48)HHP napisał(a): Wpisz w google:

"adres-strony.pl" bez www i http z cudzysłowami, zwróci Ci wszystkie wyniki, gdzie pojawia się twój adres.

Dzięki Smile
Odpowiedz