Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Flash] Klikalny banner z animacją
Witam,

Mam parosekundową animację, z której chciałbym zrobić banner flash. Animację mam już w postaci flv, jednak największą trudność sprawia mi klikalność banneru.

Czy ktoś może mi powiedzieć jak (krok po kroku) zrobić taki myk, by z tej animacji zrobić klikalny banner flash?

Korzystam z Adobe Flash i próbowałem skorzystać z opcji "Wycinki kodu" -> "Operacje" -> "Kliknij by przejść do strony Web", jednak opcja ta działa tylko w IE (po uwczesnym pozwoleniu przeglądarce na odpalenie zawartości aktywnej).

W necie znalazłem kilka innych wersji kodu, jednak to wszystko jakoś mi nie działa <smutno>. Tak więc proszę was o pomoc, może coś poradzicie.

Najlepsze rozwiązanie dla mnie to jakby można było adres strony docelowej podać dla banerka z poziomu php (przesłać jakąś zmienną?) oraz bym mógł wykorzystać plik avi, a nie przerobiony flv - zawsze lepsza jakość animacji.

Zaznaczam, że jest to mój absolutnie pierwszy krok z tą technologią więc proszę o przedszkolne podejście Smile
Jak pomogłem daj '+'. To nie boli, a ja mam satysfakcję Smile

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Odpowiedz
W załączniku
podem dodajesz do flasha parametr flashVars="clickTag=http://webmastertalk.pl" (poczytaj o tym w necie)
Co do avi. To już jest kwestia tego jak zrobisz flasha. Zasada ta sama po prostu wrzycasz dodatkowo avi

Załączone pliki
.zip   baner_wzor.zip (Rozmiar: 5.95 KB / Pobrań: 2)
Odpowiedz