Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kicha.pl - domena na sprzedaż
Witam.
Zapraszam do licytacji domeny www.kicha.pl
Domena nadaje się na portale: plotki, zdrowie, śmieszne rzeczy.

Domenę można kupić tylko za pośrednictwem strony: https://www.aftermarket.pl/bid.php?id=1042545
Na wszelkie informację odpowiem na e-mail pawelwel<wiadomoco>o2.pl
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Jako nowy forumowicz nie wypada krytykować.

Pokusiłem się na sprawdzenie Twojej domeny :
1) domena jest fajna , bardzo stara z 2005 roku
2) brak packlinków
3) kiedys był tam serwis http://web.archive.org/web/20051023114137/http://www.kicha.pl/
jednak patrząc po wygladzie, i braku pomysłu szybko padł.
4) domena wpadła w filtr lub ma bana od google.

Reasumując fajną domenę spaliłes i próbujesz sprzedać osobie która nie jest z branży.
Odpowiedz
również poszperałem Wink

Cytat:Looking up Google for 'www.kicha.pl'

No results found, attempting a different look-up...

The domain name has no PageRank value, it is LIKELY to be banned.

The domain name has no records with Google. It is either new or MAY BE banned.

Oczywiście to nie żaden dowód, że domena ma bana. Nie było na niej długo żadnej treści i mogła wylecieć z googla. Ale warto być bardziej ostrożnym bo można popłynąć
Odpowiedz
Portal padł, ponieważ skrypt przestał działać. Chociaż w google wypadała coraz lepiej, ale nie opłacało mi się inwestować w inny skrypt. Mam inny portal, w który warto inwestować (forum dyskusyjne 1200 wejść unikalnych na dobę). Dokładnie nie pamiętam, ale domena wisi "czysta" ok rok czasu, dlatego w google jej nie widać. Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem za rozsądną cenę, można "coś" na nią wsadzić i sprawdzić czy ma bana.

Panie donpedro, rozumiem, że ludzie z branży sprawdzają domeny w serwisach dostępnych dla każdego i wierzą w ich wyniki SmileSmileSmile
Odpowiedz
Ogólnie domena nie jest taka zła, ale szału też nie ma.. Więcej niż 150 zł nie dałbym za nią ;p
Carpe Diem. Wink
Odpowiedz
(26-10-2011, 11:19)pawelwel napisał(a): Panie donpedro, rozumiem, że ludzie z branży sprawdzają domeny w serwisach dostępnych dla każdego i wierzą w ich wyniki SmileSmileSmile

W jakim serwisie sprawdziłem bana na twojej domenie?

Ban na domenę jest faktem, widze że jesteś początkującym użytkownikiem na forum optymalizacja i musisz jeszcze trochę poczytać.

życzę powodzenia w poszukiwaniu jeleni, jak znam życie na pewno jakiś się trafi.
Odpowiedz
Nie mam zamiaru się kłócić. Udowodnię że nie ma bana ale wtedy będę się domagał przeprosin.

PS. Dziwne, że ktoś z większą reputacją niż Ty twierdzi, że to nie jest dowód na bana.
Odpowiedz
na 100% można być pewnym jedynie po umieszczeniu treści i podłączeniu strony do google WT jeżeli jest wszystko ok strona zostanie zaindeksowana, a google nie będzie się o nic czepiał Smile
Odpowiedz
pawelwel akurat na optymalizacji mam wiekszą reputacje i liczbę postów.

na webmaster talku pewnie nie wiedzą co to jest seoquake i jak sie interpretuje wyniki. Dlatego pewnie ktoś się chętny znajdzie.
Odpowiedz
jak kto kupi to poprosi o ponowne rozpatrzenie i serwis postawi a co nabierze doświadczenia to jego Wink
Odpowiedz