Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
newsletter - jak zrobić?
Witam
Pomoże mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak sie robi newsletter? Byłabym bardzo wdzięczna. POMOCY!!!!!!!!!
Odpowiedz
Raczej nie. Napisz zlecenie w bazarze może ktoś się zgłosi i nauczy Cię programować za pieniądze, ew. za pieniądze Ci to napisze... Nie szukaj łosi. Ew. korzystaj z darmowych.
Odpowiedz
(06-07-2011, 19:01)KowR napisał(a): Raczej nie. Napisz zlecenie w bazarze może ktoś się zgłosi i nauczy Cię programować za pieniądze, ew. za pieniądze Ci to napisze... Nie szukaj łosi. Ew. korzystaj z darmowych.

Nie oczekuję że ktoś odwali za mnie brudna robotę, chce aby ktoś wogóle pokazał mi na czym rzecz polega, od czego mam zacząć aby powstał newsletter. Domyślam się, że nie tylko ja mam taki problem, więc proszę o pomoc
Odpowiedz
poszukaj newsletter free templates.
Ogólnie masz system który śle newslettery do ludzi. Trzeba to zrobić według pewnych wytycznych by jak najwięcej klientów dobrze to czytało. Stąd dobrze jest zobaczyć jak robione to jest właśnie w free templates.
Odpowiedz
Poczytaj o funkcji mail. Do tego odpowiedni formularz i masz newsletter.
Odpowiedz
@mateo - Tak... ale to taki ubogi newsletter. Smile
Odpowiedz
Z drugiej strony skoro nie wiesz jak zrobić newsletter to czy nie lepiej zainteresować się RSS?

Newsletter albo jest piekielnie dobry, albo spełnia odwrotną do założonych funkcji.
Ile dostajemy maili z "newsletterami" które od razu trafiają do kosza? Ja osobiście na skrzynce pocztowej mam już kilka filrtów z nazwami firm, u których się nigy nie pojawię. I nie dlatego że są złe - po prostu zanudziły mnie swoimi newsletterami.

I to nie jest czcze gadanie. Nie raz i nie dwa widziałem firmy które chcąc być trendy strzelały sobie w kolana.

Poza tym newsletter to duże koszta. Aby coś takiego było ciekawe musi się tym zajmować osoba - czyli kasa. Z automatu rzadko kiedy będzie super.

Dlatego imo o wiele częściej o wiele bardziej sprawdza się prosty RSS, który w dzisiejszych czasach jest bardziej użyteczny.
Odpowiedz
(07-07-2011, 13:32)KowR napisał(a): @mateo - Tak... ale to taki ubogi newsletter. Smile

Ale taki będzie odpowiedni co do umiejętności. Trzeba od czegoś zacząć Smile Co do mojego wpisu to chodziło mi głównie o sam skrypt a nie o prezentację.
Odpowiedz
Dzięki za wskazówki na pewno sie przydadząSmile
Odpowiedz