Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zarabiaj na swojej stronie www
Bartez wszystko zależy, jaką masz stronę, jeśli masz o czymś tam i reklamy idealnie kontekstowe to jasne, że cpm się nie opłaca, ale w stopce zawsze możesz dodać.

A co do nie wczytywanie się skryptu to nigdy nie słyszałem takich bajek, że strona Ci się nie wczyta w całość, jak jest dobrze napisana to waży parę KB i ładuje się w ułamku sekundy, teraz ludzie mają neta w Mb nie jak kiedyś w Kb, aby był z tym problem. Chyba, że masz darmowy hosting albo nie wiem gdzie.
Odpowiedz
Jak dobrze pamiętam na CPMProfit jest właśnie to opisane gdzieś.
Odpowiedz
Przy dobrym serwerze, strony ładują się w ułamku sekundy, no chyba, że masz kilka set osób online, ale wtedy kupujesz lepszy hosting to logiczne, bo baza nie wytrzyma.

A tak na marginesie, jak ktoś ma tyle wejść to takich reklam nie używa Big Grin
Odpowiedz
Jak ktoś ma mało wejść to tym bardziej nie ma sensu tego używać. Dla 40-100zł na rok? 9zł na miesiąc?
Odpowiedz
Mógłbyś mi podać screeny, gdzie masz te swoje obliczenia, co się opłaca a co nie, bo ja używałem wielu systemów, miałem kilka stron min. ze zwiastunami filmowymi, gdzie stronę miałem w top5 dla "zwiastuny filmowe" i "trailery filmowe" więc miałem sporo odwiedzin dziennie, ale przy google adsense oraz Novem, miałem naprawdę małą ilość kliknięci, dlatego się przerzuciłem na cpm, choć i tak się zawiodłem na tej tematyce i skasowałem stronę.
Odpowiedz
Powiem tak, na Novem zarobił znajomy przy stronie 1500 userów i 300 wizyt dziennie jakieś 700zł na miesiąc. Kwestia użytkowników, nie odwiedzin.
Odpowiedz
Dokładnie, nie ma jakiegoś przepisuj na idealną reklamę, więc ja proponuje spróbować cpm to nic nie kosztuje a jak ktoś po kilku dniach, stwierdzi, że to lipa to może skasować, choć ja polecam, choć by jako dodatkowa reklama na dole strony.
Odpowiedz
Na zagranicznych serwisach tego typu można więcej zarobić. Polecam poszukać luk1989, nie pożałujesz Wink
Odpowiedz
To zapodaj jakieś, bo Ja nie znam a ty widzę masz duże doświadczeni Smile
Odpowiedz
Tu jest tego trochę: http://zarabiaj-na-blogach.blogspot.com/2010/01/systemy-cpm-alternatywa-dla-adsense.html

Do tego dochodzi Binlayer: https://binlayer.com/
Odpowiedz