Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[css] Kontener na drugim :).
Witam!
Chodzi mi o to, że mam np. div["środek"], div["header"] oraz div["kabel"].
Jak się łatwo domyśleć, header i środek będą ułożone pod sobą, a kabel będzie miał za zadanie "łączyć" pewne obiekty w nich. I teraz.. Jak to zrobić by div["kabel"] mógł swobodnie być "nad" wszystkimi divami, bo podejrzewam, że przy normalnych próbach wyląduje on nie na, a pomiędzy divami.
Odpowiedz
umiesc: <div id="kabel"; na samej gorze w html'u Wink
Jeśli pomogłem... Dodaj punkt reputacji Smile http://www.webmastertalk.pl/podstrony-include-t-5667.html
Odpowiedz
(23-04-2011, 12:13)Filuper112 napisał(a): umiesc: <div id="kabel"; na samej gorze w html'u Wink

Ale jesteś zabawny ;o

@domzal
Poczytaj o position: absolute. Nie cierpię z tego korzystajć ale chyba tylko to pomoże Ci w Twoim problemie.
Odpowiedz
(23-04-2011, 13:34)mateo napisał(a):
(23-04-2011, 12:13)Filuper112 napisał(a): umiesc: <div id="kabel"; na samej gorze w html'u Wink

Ale jesteś zabawny ;o

@Filuper112
Poczytaj o position: absolute. Nie cierpię z tego korzystajć ale chyba tylko to pomoże Ci w Twoim problemie.
No nie rozumiem... Ja wywnioskowalem z jego problemu ze nie moze umiescic <div id="kabel" na samej gorze Big Grin Moze sie myle ale tak go zrozumialem Smile
Jeśli pomogłem... Dodaj punkt reputacji Smile http://www.webmastertalk.pl/podstrony-include-t-5667.html
Odpowiedz
No to przeczytaj jeszcze raz uważnie i pomyśl przestrzennie.
Odpowiedz
(23-04-2011, 13:34)mateo napisał(a): Poczytaj o position: absolute. Nie cierpię z tego korzystajć ale chyba tylko to pomoże Ci w Twoim problemie.

Ok, sprawdzę to dziś wieczorkiem.
Punkt Smile.
Odpowiedz
no chodzi mu o position:absolute; jakby umieścił w html'u wyżej to by najwyżej warstwa była w innym miejscu chyba , że zdefiniuje pozycję absolutną Wink Można jeszcze dołożyć z-index.
Cytat:Wyrazić to co czuję , zabrakło by tyle słów....
Odpowiedz