Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boo.pl - opinie
Witam, możecie się podzielić opiniami na temat tego hostingu?

Pozdrawiam.
Odpowiedz
Ostatnio nie słyszałem wiele dobrego o tym hostingu, myślę, że za cenę boo.pl mógłbyś się zdecydować na coś lepszego np. pakiet w1gb w www.linuxpl.com za jedyne 48zł z VAT. lub nawet pakiet ACE w www.cal.pl. Watro przejrzeć inne oferty, chyba, że zależy ci na płatności sms-em.
Odpowiedz
W tej chwili nie korzystam już z hostingu boo.pl, ale jeszcze jakiś czas temu było inaczej.
Trzymałem tam stronę około 4-5 miesięcy i ani razu nie było żadnej awarii lub innych problemów.
Dużym plusem jest szybka pomoc w razie problemów.
Odpowiedz
Czyli ogólnie na plus? Bo mam taki projekt, który może wypalić, i potrzebuje tani hosting..
Odpowiedz
Czy boo.pl jest tanie? Jest dużo tańszych hostingów, zależy też ile chcesz miejsca, transferu itp.?
Odpowiedz
Potrzebuje koło 1 GB, PHP 5, MySql min 3 bazy, jakąś "ludzką" domene standardową, mile widziany był by brak transferu miesięcznego.. I najlepiej żeby można było płacić sms'em.. Graniczy z cudem, że takie coś znajde?
Odpowiedz
1GB na strone? Ciężko jeszcze płatność smsem, to by się nie opłacało. A nie możesz przelewem? www.cal.pl tam masz 1GB na strone, do tego 10GB transferu miesięcznie, PHP4,PHP5,CGI,Perl i jeszcze domena .pl gratis! A wszystko za jedyne 50zl. + Vat
Odpowiedz
A gdyby zmniejszyć do 500 mb przestrzeń na pliki...?
Odpowiedz
No to ewentualnie weź to konto "pluskonto" z boo.pl tylko przeczytaj dokładniej opis konta, jeśli chcesz płacić smsem to za konto "pluskonto" nie płacisz 8zl/2mies tylko 10.98zl/2mies
Odpowiedz
@Adam
Ace na cal.pl ma 2GB pojemności.

@Kajzur
Czy taka opcja jest? Najlepiej maila wysłać do nich, aby oszacowali koszta.
Odpowiedz