Witam!
Szukałem na forum i google odpowiedzi na moje pytanie, ale nic nie znalazłem. Mam nadzieję, że ktoś pomoże.
posiadam plik flash *.fla oraz *.swf. chciałem zmienić troche napisy, ale ku mojemu zaskoczeniu pojawia się błąd.
Gdy otworze oryginalny plik *.fla i nie zmieniając NIC zapiszę go ponownie do pliku *.swf pojawia się coś takiego - załącznik nr 2
a powinno pojawić się - załącznik nr 1
Skoro nic nie zmieniam w pliku *.fla to dlaczego tak się dzieje ? ma ktoś pomysł ? lub rady jak to naprawić
No i o to chodzi.
Kolego NIC nie zmieniałem
poprostu otworzyłem oryginalny *.fla i odrazu go zapisałem do *.swf (żeby sprawdzić czy to ja coś źle zrobiłem czy co)
i oryginalny swf zmienia się gdy go zapiszę od nowa.
dlatego nic nie rozumiem z tego, szablon mam z internetu.
08-03-2011, 06:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2011, 06:22 przez iowa20.)
W załączniku zostawiłem plik fla. jeżeli uda się komuś naprawić ten 'błąd' to będę MEGA wdzięczny bo ja już nie mam sił na to :/ nie wiem co się dzieje
Nie kolego nie ma nic takiego czegoś jak .txt. Znaczy może być dorzucony skrypt php ale nie ma on związku z formatowaniem tego napewno... (na tym poziomie programowania oczywiście)
09-03-2011, 02:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2011, 02:58 przez Engine.)
OK pliku do zarządzania nie ma. Wszystko jest wewnątrz fla, a Twój problem jest związany z moją pierwszą wypowiedzią - edytowałeś tekst tam gdzie nie trzeba. Tekst do edycji ma nałożoną maskę, kliknij drugim na maskę w liście warstw, wyłącz maskę wtedy będziesz mógł edytować warstwę z tekstem. Po edycji treści trzeba włączyć tą maskę.
Cytat:Kolego NIC nie zmieniałem
poprostu otworzyłem oryginalny *.fla i odrazu go zapisałem do *.swf (żeby sprawdzić czy to ja coś źle zrobiłem czy co)
i oryginalny swf zmienia się gdy go zapiszę od nowa.
nie wiem której wersji flash używasz, ale w CS3 nie ma tego problemu.