Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy notepad++ wstawi gotowy szablon dokumentu xml?
Witajcie. Od pewnego czasu szukam zmian w edytorach i za namową paru znajomych z branży zainstalowałem notepada. Nie widzę jednak opcji wstawiania nowego dokumentu jako gotowego szablonu xmla. Czy da się to za pomocą tego programiku wstawić?
Bo inne mają, co prawda nie wszystkie zgodny z walidatorem w3c, ale to mało ważne. Proszę o podpowiedź czy da się to jakoś zrobić.

ps. wiem, każdy na pewno napisze, żeby zrobić sobie plik na dysku i otwierać go za każdym nowym dokumentem, ale ja pytam o to co u góry napisałem.
Odpowiedz
Sprawdź to: z górnego menu wybierz TextFX => TextFX HTML Tidy => Tidy convert to XML. Tylko tyle znalazłem, nie wiem czy takie konwertowanie Cię zadowala Wink
[Obrazek: 2guxq1i.gif]
Odpowiedz
(06-12-2010, 21:56)dziamber napisał(a): Sprawdź to: z górnego menu wybierz TextFX => TextFX HTML Tidy => Tidy convert to XML. Tylko tyle znalazłem, nie wiem czy takie konwertowanie Cię zadowala Wink
Nie mam teraz notepada, ale nie jestem pewien czy do końca zrozumiałeś co chciałem osignąć. Otóż ja mówie o tym:
- otwieram program
- klikam "NOWY" i chciałbym, żeby tutaj od razu pojawiał się szablon który mogę edytować/rozbudowywać. Kumasz? Bo nie chce mi się za każdym razem kopiować z innego dokumentu, względnie otwierać "wzorzec".
Odpowiedz
Czyli szablony? Raczej nie, ale mogę się mylić, bo N++ nie używałem już jakiś czas.
Odpowiedz
Czytaj ze zrozumieniem, napisałem ŻE TYLKO TO KONWERTOWANIE ZNALAZŁEM, nie znalazłem tego o czym piszesz.
[Obrazek: 2guxq1i.gif]
Odpowiedz
(07-12-2010, 18:18)Pedro84 napisał(a): Czyli szablony? Raczej nie, ale mogę się mylić, bo N++ nie używałem już jakiś czas.

Na pewno nie, chyba że takiej funkcji nie znalazłem.

Polecam RJ Texted tam na pewno jest funkcja szablonów.
PHP i MySQL Tworzenie stron WWW Vademecum profesjonalisty Wydanie 4
- sprzedam po rozsądnej cenie, stan jak nowa.

Carpe Di Em
Odpowiedz
(07-12-2010, 19:25)KeeL napisał(a):
(07-12-2010, 18:18)Pedro84 napisał(a): Czyli szablony? Raczej nie, ale mogę się mylić, bo N++ nie używałem już jakiś czas.

A powiedz czy sprawdzałeś czy te szablony są zgodne z walidatorem w3c?Bo parę programików przeglądałem, ale niestety ich szablony pisali chyba jacyś nie***
Taka prawda. Nawet podstawowych rzeczy nikt nie potrafi zrobić.
Odpowiedz
(08-12-2010, 08:18)rel napisał(a):
(07-12-2010, 19:25)KeeL napisał(a):

A powiedz czy sprawdzałeś czy te szablony są zgodne z walidatorem w3c?Bo parę programików przeglądałem, ale niestety ich szablony pisali chyba jacyś nie***
Taka prawda. Nawet podstawowych rzeczy nikt nie potrafi zrobić.
Mi nie chodziło o gotowce z programu, lecz własny szablon, gdzie będziesz pewny że ze standardami.
PHP i MySQL Tworzenie stron WWW Vademecum profesjonalisty Wydanie 4
- sprzedam po rozsądnej cenie, stan jak nowa.

Carpe Di Em
Odpowiedz