Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nauka Flash pomoc
Witam od kilku dni czytam troszke o flashu i wpadlem na pomysł ze najlepiej naucze sie na jakis darmowych szablonach.. i ich edycji wiec znalazłem pewnein szablon i problem polega na edycji tekstu... nie wiem jakim programem to zrobic Macromedia Flash MX otworzylem plik Flash movie ale niesty w nim nie ma tekstu jest jeszcze kilka plikow od tego szablonu np flash document i plik js niesety nie wiem jakim programem otworzyc flash document bo wydaje mi sie ze to on odpowiada za tekst na tej stronie
Odpowiedz
Czy do Ciebie znaczy flash document? Czy to jest plik z rozszerzeniem .fla czy .swf?

Do edycji zawartości potrzebujesz .fla bez niego nie da rady. Po drugie sposobów na umieszczenie tekstu we flashu jest też kilka - można tekst umieścić wewnątrz flasha, lub np. wczytać z pliku txt.

Nigdy nie lubiłem grzebać w czyimś źródle bo każdy w pewien sposób ma swój unikalny styl programowania. Lepiej uczyć się czegoś od podstawa małymi krokami, niż odpalić gotowy przykład gdzie nie kumamy 90% kodu AS.
Odpowiedz
Dokładnie, lepiej zacząć od podstaw. Rozbebeszyć niektóre projekty jest naprawdę trudno. Na necie jest mnóstwo kursów dla początkujących, książek również jest od groma, polecam Wink
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz