Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zend Framework - Z czym to się je?
Witam. Jestem programistą Aplikacji Internetowych. Specjalizuje się głownie w pisaniu (od zera w NotePad++) w językach takich jak HTML, xHTML, CSS JS, PHP, Ajax, no i bazy MySQL

Ostatnio zacząłem bardziej się dokształcać w tym kierunku, bo jak wszyscy wiemy cały czas te języki się rozwijają.

Jestem bardzo ciekaw na czym polega program Zend Framework. Czy działa to na zasadzie NotePad++ tylko dla języka PHP?
Boże...

Przecież nawet na stronie internetowej jest napisane, że to framework, a nie żaden "program". Poszukaj sobie w Googlu co to jest framework w ogóle...

PS. CSS język? Smile
CSS no Kaskadowy Arkusz Styli, ale zawsze też jest jakimś rodzajem języka
Rodzajem języka? Proszę Cię. W innym temacie komuś wyjaśniałem czym jest CSS, poszukaj.

A o Zendzie i innych frameworkach znajdziesz na Wiki.
Dzięki. No może CSS nie jest językiem, ale w takim razie HTML tez ciężko nim nazwać, ale nie ważne.

Ogólnie poruszam się ręcznie po tym, czyli tylko NotePad++, przy frameworkach nigdy nie pracowałem, ale dziękuje za pomoc, poczytam.
Jak nie pracowałeś, toś nie developer Tongue Joking :]

Poczytaj, przydatna sprawa. KohanaPHP, Zend, Symfony. Jest tego od groma. I skończ z Notepad a zainstaluj sobie jakieś IDE (polecam netbeans).
Po prostu lubię ręczną robotę dlatego NotePad (powiedzmy perfekcjonista do bólu). Jak coś robię to wiem co gdzie jest i jak coś nie działa to gdzie to poprawić. Na czym one w ogóle polegają, programy graficzne, działające na gotowych kodach bez ręcznego pisania?
Nie masz pojęcia czym jest IDE. Mylisz IDE z edytorem WYSIWYG.
Ah, nie rozumiem też dlaczego dla Ciebie pisanie kodu w np++ jest szczytem perfekcji.
Temat zamykam, bo ta rozmowa nie ma nic wspólnego z tematem. Kłócić się można na pw.