Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
likwidacja serwera i przeniesienie strony na inny hosting
Witam

Przepraszam jeśli w niewłaściwym dziale zamieszczam mój problem to proszę admina o przeniesienie do właściwego.
Mój problem polega na tym że moja strona była zamieszczona na hostingu malbo.pl. Stronę wypozycjonowałem właściwie i po ok tygodniu była juz widoczna w google na pierwszej stronie. Wszystko działało prawidłowo przez ok miesiąc, po czym serwis malbo.pl przestał funkcjonować a wraz z nim moja strona. Odczekałem jakiś czas (ok 2 tygodni) licząc że to chwilowa awaria. Jednak malbo.pl nie dziaal do dnia dzisiejszego. Nie mam żadnego kontaktu do administratora serwera. Zarejestrowałem się na prv.pl i przeniosłem swoją stronę z hostingiem grejt.pl. Mimo wypozycjonowania strony zgodnie z wszystkimi mozliwymi zasadami, moja strona na hostingu grejt.pl po upływie juz ok miesiąca dalej jest niewidoczna dla google. W związku z powyższym moje pytanie jest następujące : czy moja ,,nowa strona" nie bedzie dostępna z poziomu wyszukiwarki google do czasu aż poprzednia z malbo.pl nie zostanie usunięta z serwera? Nadmieniam że poprzednia z malbo.pl ciągle jest widoczna w wynikach wyszukiwania jednak niedostepna z racji niedziałania serwera. Jak temu mozna zaradzić?
w praktyce wygląda to tak : wwwmucharpc.malbo.pl widać w google, co prawda teraz już na 3 stronie wyników,
a strona www.mucharpc.grejt.pl nie jest widoczna. Dodam jeszcze że strona kiedy działała prawidłowo była znajdywana na hasło: pogotowie komputerowe koszalin i naprawa komputerów koszalin
Prosze o podpowiedź
pozdrawiam
Odpowiedz
Pierwszy Twój błąd to pozycjonowanie darmowych domen. Pogotowie komputerowe czyli prowadzicie firmę, nie stać Was 60zł rocznie na domenę .pl i 100zł rocznie na hosting.

- A Twoja strona się nie wyświetli ponieważ główną domeną jest coś nie tak, mówię tu o domenie grejt.pl
- Jeśli domena grejt.pl została wykluczona Google to jej subdomeny też. A Twoja domena to nic innego jak subdomena grejt.pl.
Odpowiedz
Czyli nie warto korzystać z darmowych domen? Sad , koszt niby niewielki jak mówisz, ale wiesz , dopiero zaczynam i strona ma być formą reklamy.
Czy można coś zrobić żeby roboty google zobaczyły ta domenę?
jakiś skrypt robots?
Odpowiedz
Nic nie zrobisz bo to nie jest zależne od Ciebie (domena nie należy do Ciebie).

Kup domenę jeśli nawet nie chcesz .pl to kup .com, czy .eu (są tańsze) to tego hosting i wtedy to należy do Ciebie.
Odpowiedz
To jest jedyne rozwiązanie? wierzyć sie nie chceSad, Myślałem że stronę z malbo.pl będe mógł zablokowac jakimś skryptem robots i że wtedy grejt.pl będzie widoczna dla robotów google.

(29-09-2010, 16:13)Engine napisał(a): Nic nie zrobisz bo to nie jest zależne od Ciebie (domena nie należy do Ciebie).

Kup domenę jeśli nawet nie chcesz .pl to kup .com, czy .eu (są tańsze) to tego hosting i wtedy to należy do Ciebie.
Odpowiedz
Ty ciągle mylisz fakty, widoczność w Google domeny z malbo.pl a grejt.pl nie ma nic wspólnego bo to są dwie różne domeny.

Powtarzam Ci po raz trzeci grejt.pl nie wyświetla się w Google, czyli można wnioskować że domena dostała ban. Co znaczy że i wszystkie subdomeny takie jak Twoja też.
Odpowiedz