Ocena wątku:
- 3 głosów - średnia: 3.67
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
1and1.pl na polskim rynku, darmowy serwer i domena na 2 lata
|
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Witam.
Może jakiś cennik ?
Może jakaś szersza oferta ?
Macie tylko forum ?
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Witam,
Będę taki dobry i zacytuję wypowiedź z tego tematu: http://www.webhostingtalk.pl/topic/25435-opinie-o-11/page__st__20
Cytat:Wpiszcie w google "1and1 review" - Tysiące historii ludzi nabranych w butelkę przez tę kryminogenną firmę. Nie dajcie się nabrać na ich podpuchę!
Kilka przykładów z mojego doswiadczenia (i moich klientów):
1) Kasują mnie co roku za domeny dawno przetransferowane do innego providera.
2) Rezygnacja z usług jest praktycznie niemożliwa. Dzwonie że chce ich opuścic, oni potwierdzają, a za kilka dni przychodzi kolejna f-ra.
3) Ktoś mi ukradł domenę którą zarejstrowałęm u nich (1and1 UK). Powiedzieli, ze ktoś zadzwonił do nich i kazał przetransferować do jakiejś spamerskiej firmy powiązanej z Sedo (własność 1and1).
Co dziwne, kiedy ja chciałem zmienić własność jednej z moich domen ( byłem zobowiązany wyrokiem ICANN), to 1and1 zajęło to prawie 3 miesiące. Dopiero interwencja prawników ICANN zmusiła ich do działania (też nie było łatwo).
4) Wystawiają faktury za usługi o które nikt nie prosił. Mnóstwo ukrytych opłat o których nie ma mowy w regulaminie. Dowolnie zmieniają warunki umów i ceny. Jak odmawiasz zapłaty jesteś automatycznie kierowany do firmy windykacyjnej - założyli nawet własną firmę windykacyjną w UK.
5) Ich serwery w UK i US to kompletny joke. połącznie do baz danych zawodne, pingi straszne, prymitywny i przestarzały control panel.
6) Amerykanski odpowiednik polskiego UOKiK wydał im notę F (najgorsza) za brak poszanowania praw klientów i liczbę skarg (jak i również brak prób rozwiązywania problemów)
http://www.dc.bbb.or...&compid=1040770
Jeszcze raz apeluję abyście się powaznie zastanowili zanim się wpędzicie w hostingowe piekło. Ta firma funkcjonuje tylko dlatego, ze nabiera klientów a następnie doi z nicj kasę jak się tylko da najgorszymi możliwymi sposobami.
Wpisz w google 1and1 review i wszystko się wyjaśni. Niektóre historie naprawdę powodują dreszcze. Ludzie potracili firmy z powodu zaniedbań i oszustw po stronie 1and1
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Witam.
Tutaj też jest o tym 
http://artown.pl/showthread.php?tid=3986&pid=28230#pid28230
Ja w webmastreringu siędzę nie cały rok więc nie wiem ,ale podobno że firma istnieje już długo na polskim rynku.
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Właśnie miałem skorzystać z promocji ale zdziwiło mnie czemu nie ma nawet cen hostingu xD
Reputacja:
0
Inwestując ciężkie pieniądze na pewno uda im się uszczypnąć troszkę rynku, tego nikt nie neguje.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
31-08-2010, 16:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2010, 16:43 przez tomtom.)
Witam,
moj syn jest klijentem 1and1 w niemczech i moge wam powiedziec ze to wielka glupota co tutaj sie pisze! nigdy nie zostal nabity w butelke ani oszukany. Pierdoly piszecie , ja sam sobie zalozylem domenke u nich za DARMO i wszystko dziala!! Tranfer bardzo dobry a 10GB to naprawde duzo miejsca!!A co niektorych to dupa sciska ze nie ma lepszej oferty i nie ma szansy im nawet troszke dorownac!! Kto mi da na dwa lata pakiet darmowy? To wy nabijacie w butelke!! [/size]
(30-08-2010, 14:27)RedHosti.pl napisał(a): Witam,
Będę taki dobry i zacytuję wypowiedź z tego tematu: http://www.webhostingtalk.pl/topic/25435-opinie-o-11/page__st__20
Cytat:Wpiszcie w google "1and1 review" - Tysiące historii ludzi nabranych w butelkę przez tę kryminogenną firmę. Nie dajcie się nabrać na ich podpuchę!
Kilka przykładów z mojego doswiadczenia (i moich klientów):
1) Kasują mnie co roku za domeny dawno przetransferowane do innego providera.
2) Rezygnacja z usług jest praktycznie niemożliwa. Dzwonie że chce ich opuścic, oni potwierdzają, a za kilka dni przychodzi kolejna f-ra.
3) Ktoś mi ukradł domenę którą zarejstrowałęm u nich (1and1 UK). Powiedzieli, ze ktoś zadzwonił do nich i kazał przetransferować do jakiejś spamerskiej firmy powiązanej z Sedo (własność 1and1).
Co dziwne, kiedy ja chciałem zmienić własność jednej z moich domen ( byłem zobowiązany wyrokiem ICANN), to 1and1 zajęło to prawie 3 miesiące. Dopiero interwencja prawników ICANN zmusiła ich do działania (też nie było łatwo).
4) Wystawiają faktury za usługi o które nikt nie prosił. Mnóstwo ukrytych opłat o których nie ma mowy w regulaminie. Dowolnie zmieniają warunki umów i ceny. Jak odmawiasz zapłaty jesteś automatycznie kierowany do firmy windykacyjnej - założyli nawet własną firmę windykacyjną w UK.
5) Ich serwery w UK i US to kompletny joke. połącznie do baz danych zawodne, pingi straszne, prymitywny i przestarzały control panel.
6) Amerykanski odpowiednik polskiego UOKiK wydał im notę F (najgorsza) za brak poszanowania praw klientów i liczbę skarg (jak i również brak prób rozwiązywania problemów)
http://www.dc.bbb.or...&compid=1040770
Jeszcze raz apeluję abyście się powaznie zastanowili zanim się wpędzicie w hostingowe piekło. Ta firma funkcjonuje tylko dlatego, ze nabiera klientów a następnie doi z nicj kasę jak się tylko da najgorszymi możliwymi sposobami.
Wpisz w google 1and1 review i wszystko się wyjaśni. Niektóre historie naprawdę powodują dreszcze. Ludzie potracili firmy z powodu zaniedbań i oszustw po stronie 1and1
[size=large]
(31-08-2010, 05:02)Haden napisał(a): Właśnie miałem skorzystać z promocji ale zdziwiło mnie czemu nie ma nawet cen hostingu xD
Reputacja:
0
Cytat:moj syn jest klijentem 1and1 w niemczech i moge wam powiedziec ze to wielka glupota co tutaj sie pisze! nigdy nie zostal nabity w butelke ani oszukany
Kim jest Twój syn ?
Poza tym, nikt nie pisał że Twój syn został oszukany.
Cytat:Tranfer bardzo dobry a 10GB to naprawde duzo miejsca!!A co niektorych to dupa sciska ze nie ma lepszej oferty i nie ma szansy im nawet troszke dorownac!!
80 % firm hostingowych w Polsce ma lepszą ofertę od nich, to raczej 1and1 musi im dorównać.
Cytat:Kto mi da na dwa lata pakiet darmowy?
Tobie nikt.
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
31-08-2010, 19:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2010, 19:48 przez Haden.)
Najwięcej wypowiada się RedHosti.pl który ma swój hosting ... Więc dziwne że on będzie go zachwalał.
Kod: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,60488,8310658,Nadchodzi_1_1_z_darmowym_Pakietem_na_Dzien_Dobry.html
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
To największa firma hostingowa świata, mają miliony klientów. Trudno, żeby nie znalazło się tam kilka tysięcy niezadowolonych :-)
Hosting jest za darmo przez 2 lata, więc trudno podać cenę jaka będzie obowiązywała po takim okresie czasu, fakt że hosting macie za darmo na 2 lata, jak nie będzie się Wam podobała cena, możecie przejść do innej firmy
|