Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strona we flashu nie dziala na serwerze...
Witam! Kupilam niedawno templatke na templatemonster.com, troche ja przerobilam i dodalam wlasne elementy. Wgralam strone na serwer i okazalo sie ze strona glowna otwiera sie normalnie, ale przyciski w menu nie dzialaja tzn kiedy klikne na przycisk pojawia sie animacja, ale nie przenosi mnie na kolejna strone..Podobnie jak przycisk wlaczajacy inna wersje jezykowa. Z tym ze odnosniki w menu byly juz dodane w templatce, a ten do zmiany jezyka musialam dodac sama. Nie umialam jednak tego zrobic w inny sposov jak ustawienie napisu na dynamiczny i dodanie do niego url. I tutaj tez mam jeszcze jeden problem. Kiedy np wlacze polska wersje strony i potem u gory klikne jezyk niemiecki, wlaczy sie druga wersja ale..kiedy z wersji niemieckiej bede chciala wrocic na polska, juz nie zadziala.
Jeszcze jedna sprawa - galeria. Galerie rowniez mam gotowa i nieco zmieniona, ale nie mam pojecia jak zaimportowac ja na moja strone. Probowalam zainstalowac plik mxp, jak bylo w instrukcji, ale potem w menu components zamiast jednej pozycji o nazwie np gallery mam kilka.... Dodalam wiec na mojej stronie, tak jak ze zmiana wersji jezykowej, napis ktory jest odnosnikiem fo tej galerii w pliku html.
Prosze o pomoc. Co zrobic zeby moja strona dzialala poprawnie na serwerze? Jesli jest jakis inny sposob na dodanie tej galerii do mojej strony to rowniez prosze o rade.
strona www.solaris-ustronie.prv.pl

Sorry za brak polskich znakow, ale mam niemiecka klawiature.
Odpowiedz
Wiesz za dużo to Ci nikt nie pomorze bo flash ma to do siebie, że nie ma podglądu kodu AS, oprócz kodu osadzenia flasha.

Cytat:Kupilam niedawno templatke na templatemonster.com. Wgralam strone na serwer i okazalo sie ze strona glowna otwiera sie normalnie, ale przyciski w menu nie dzialaja

Tak to jest z gotowymi szablonami zwłaszcza flash.
Odpowiedz