Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lay pod phpbb by przemo
Witam. Mam do was pytanie jak powinienem zacząć robić lay pod te w/w forum? Pytam się ponieważ zacząłem teraz robić a nie chcę skończyć i żeby lay był do niczego. Podpowie ktoś?
Odpowiedz
Nie rozumiem pytania. Normalnie, tak jak tworzysz projekt, pliki źródłowe, potem tniesz i kodujesz templatkę.
Odpowiedz
Okey, czyli wystarczy zrobić takie same wymiary jak w oryginalne i później podmienić tak? Z tym kodowaniem templakti? Można bardziej o przybliżenie bo nigdy nie miałem styczności z phpbb.
Odpowiedz
Po prostu robisz templatkę, tniesz ją i kodujesz. Na stronie phpbb są poradniki, szukaj.
Odpowiedz
Co do tej templatki to nazwy mogę swoje czy takie jak w oryginale? Teraz przykładowo zrobię jakiś unikatowy lay pod phpbb i będzie wyglądał inaczej niż oryginał to osoba która koduje [np. ja] musi to robić pod zrobiony lay? Inne pozycjonowanie, dodanie np. Reklam itp..
Odpowiedz
No a jak myslisz? Oczywiście...
Odpowiedz
DobraTongue Jeszcze coś. Jako, że jestem laikiem z tym forum phpbb skąd mam wiedzieć co i jak powinno być pocięte? Header,stopka itp będę wiedział, chodzi mi bardziej o te szczegółowe elementy takie jak np. tło pod tekstem.. [ale to raczej pisze się w arkuszu] albo tło tych działów [z tego co patrzyłem jest to mały obrazek 18x100 chociaż, że tło jest większe.. to się powtarzaTongue? Sory, że o takie błahe rzeczy pytam ale nie jestem pewny;/
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsorzy i przyjaciele
SeoHost.pl