Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z galerią SimpleViewer i portfolio
Witam,

Zrobiłem sobie portfolio w HTMLu z użyciem galerii SimpleViever umieszczonej w pływającej ramce (iframe). Tu jest link do portfolio:

http://www.foto.adriankraska.pl/portfolio/

Problem mam taki, że choć na IE i Operze strona chodzi ok, to na Firefoxie duże zdjęcie jest mniejsze niż miniaturki pod nim... wejdźcie na tego linka w Firefoxie a potem w Operze/IE to zobaczycie o co chodzi..

Co może być przyczyną takiego wyświetlania strony przez FF? To jest strona w pełni w HTMLu także możecie kliknąć "pokaż źródło" i zobaczycie jak strona jest napisana..

Help! Smile
Odpowiedz
1. Ja bym to osadził bez tej ramki, bo być może tu leży przyczyna.
2. Dla galerii obecnie masz width/height ustawione na 100%, ja bym dał stałe wartości w px
3. i osadź całość poprzez swfobject.js, tak jak masz wykonane osadzanie galerii.
----------
Odpowiedz
2. dlatego mam tak ustawione bo w całej tabeli jest kilka wierszy, wszystkie mają stałą wysokość bo są małe i mają określoną stałą treść, a na tym niebieskim tle galeria ma 100% wysokości dlatego że ona sie mniejsza/zwiększa w zależności od rozdzielczości ekranu kompa na którym ktoś to ogląda.. na IE i Operze to rozwiązanie spisuje się świetnie natomiast na FF już nie..
1. jeśli to osadze bez ramki chcąc zrobić jakieś zmiany będę musiał zrobić je w tylu plikach ile mam kategorii zdjęć, dzięki ramce wszystko jest w jednym pliku a zmienia się tylko środek z galerią.. chciałbym rozwiązać ten problem w sposób pozostawiający galerię w ramce..
3. nie wiem jak xD
Odpowiedz