Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Okrągły DIV w IE
|
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam,
muszę uzyskać w IE takiego DIVA jak tutaj :
http://matthewdawkins.co.uk/creating-circles-with-css.html
Może być ( i pewnie tylko tak się da) za pomocą JS.
pozdrawiam
Bartek
Liczba postów: 95
Reputacja:
-2
26-04-2010, 00:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2010, 00:42 przez asd5.)
Kod: http://www.limeto.pl/pliki/Zaokraglenie w IE 6 ;D.zip
Negatywny (-1): Cytuje: "suabe"... Lubię poprawne pisanie.
Liczba postów: 938
Liczba wątków: 22
Reputacja:
23
Nie wiem czy za pomocą js się da ale z CSS na pewno.
Ale to działa w najnowszych przeglądarkach tylko.
Liczba postów: 95
Reputacja:
-2
nie da się za pomocą css'a zrobić okrągłych rogów np w 6stce która nadal jest dość często używana. Ten wyżej plugin, który dałem w działa... i sprawdzone
Negatywny (-1): Cytuje: "suabe"... Lubię poprawne pisanie.
Liczba postów: 938
Liczba wątków: 22
Reputacja:
23
Czytasz moje posty? Napisałem, że działa w najnowszych przeglądarkach tylko, więc następnym razem jak nie masz nic sensownego do napisania to nie pisz
Liczba postów: 2,411
Liczba wątków: 14
Reputacja:
132
Ja mam tylko pytanie odnośnie tego IE6. Wciąż jest często używany? Przez kogo? Przez starą babcię, która nie wie że można sobie zaktualizować? Czy może w korporacjach? (ale wtedy przecież pracownicy nie powinni surfować po necie w czasie pracy). Więc mnie ciekawi skąd w 2010 roku wciąż takie określenie.
Ciekawe jak to jest z tymi badaniami. Pewni puszczają ankietę w jakąś korporację i stąd im wychodzi te kilka procent.
Osobiście nie wspieram IE6 tak samo jak nie wspieram IE5, IE3, Netscape Navigatora 4 itp.
Liczba postów: 296
Reputacja:
9
Są firmy, w których jest zakaz używania przeglądarek innych niż ie6. Ja dzisiaj oddałem projekt aukcji do jednej firmy w moim mieście, zgadnij jakiej przeglądarki używają w biurze i na jakiej przeglądarce była sprawdzana ta aukcja..  Dokładnie, ie6, choć nawet allegro właśnie ukatrupiło ie6 i przestali ją wspierać.
Mówisz, że nie wspierasz. A postaw się w mojej sytuacji, siadasz przy biurku żeby pochwalić się swoim dzieckiem, a tu krzaki. Jak wytłumaczysz to swojemu zleceniodawcy? Powiesz mu, że używa złej przeglądarki? ;>
Jak zajmę się jakimś prywatnym pomysłem na startup to na pewno nie będę wspierał ie, jednak w niektórych przypadkach inaczej się nie da i nie można.
Liczba postów: 340
Liczba wątków: 38
Reputacja:
15
(28-04-2010, 20:49)Dhofca napisał(a): A postaw się w mojej sytuacji, siadasz przy biurku żeby pochwalić się swoim dzieckiem, a tu krzaki. Jak wytłumaczysz to swojemu zleceniodawcy? Powiesz mu, że używa złej przeglądarki? ;>
Zawsze możesz skorzystać z metod wykrywania przeglądarki. Wyświetlasz komunikat o przestarzałym oprogramowaniu np.:
<!--[if IE 6]>
Twoja przeglądarka nie jest wspierana
<![endif]-->
lub robisz przekierowanie na jakąś stronę informacyjną.
Jak pomogłem daj '+'. To nie boli, a ja mam satysfakcję
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Liczba postów: 2,587
Liczba wątków: 2
Reputacja:
58
(28-04-2010, 23:06)R_Rafalsky napisał(a): (28-04-2010, 20:49)Dhofca napisał(a): A postaw się w mojej sytuacji, siadasz przy biurku żeby pochwalić się swoim dzieckiem, a tu krzaki. Jak wytłumaczysz to swojemu zleceniodawcy? Powiesz mu, że używa złej przeglądarki? ;>
Zawsze możesz skorzystać z metod wykrywania przeglądarki. Wyświetlasz komunikat o przestarzałym oprogramowaniu np.:
<!--[if IE 6]>
<![endif]-->
lub robisz przekierowanie na jakąś stronę informacyjną.
Tak, ale tylko w przypadku stron pianych dla zabawy. Jeśli ma być to coś poważniejszego (albo dla Klienta - zależy od ustaleń) to nie ma siły, wsparcie IE6 musi być.
Liczba postów: 296
Reputacja:
9
@Rafalsky tak jak napisał Pedro. A dodatkowo, bo mówiłem o aukcjach, tam nie działa ani javascript ani właśnie html'owe warunki typu:
<!--[if IE 6]>
<![endif]-->
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|
Sponsorzy i przyjaciele
|
|
|