Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plik nie działa.
a zalozyles hosting na cba ? tak ? no to dostales dane do konta ftp . sciagnij program total comander bo jest naj w tej kategori . wcisniej ctrl+f o ile dobrze pamietam i dodaj nowy adres czy cos takiego. wpsiz dane ktore dostales no i ok. powinienes sie zalogowac na serwer. no i postąp tak jak napisałem post wyzej . a potem zabierz sie za lekture tego kursu

==
mateo juz to napisałem jakbys nie widzial Smile
Cytat:Wyrazić to co czuję , zabrakło by tyle słów....
Odpowiedz
Niomć, działa już. Dzięki wielkie. Można zamknąć.
Odpowiedz
no to dobrze to sie teraz za bierz za kursy Tongue
Cytat:Wyrazić to co czuję , zabrakło by tyle słów....
Odpowiedz
Napisaliśmy to w tej samej minucie więc nie wiadomo Smile
Odpowiedz
Mam jeszcze jedno, mianowicie wstawiłem obrazek, i gdy otworzę plik to widzę obrazek, ale gdy wrzucę na cba.pl to już nie widzę, jest jedynie link obrazka. Czemu jest źle?
Kod PHP:
<html>
<
head>
</
head>
<
body background="Ada" bgcolor="#4A4A4A" text="#E90707" link="#55569B">
<
font face="'MS Sans Serif'"><b><p align="center">To jest moja pierwsza strona www.</p></b></p></font>
<
img src="historia.png" alt="http://iv.pl/images/yzz3684lds8jhxotg5z.png" />
</
body
</
html
Odpowiedz
A obrazek też wrzuciłeś na serwer? podając -> src="historia.png", musisz mieć go w tym samym folderze co plik index.html.
Odpowiedz
Racja, wrzuciłem i git. Dzięki.
Mam jeszcze pytanie co do odsyłaczy, mianowicie znalazłem, że taki kod trzeba 'wypełnić':
Kod PHP:
<a href="względna ścieżka dostępu do podstrony">opis odsyłacza</a
Nie rozumiem co mam wpisać do względna ścieżka dostępu do podstrony czyli przykładowo dupa.html ? I muszę tak to stworzyć plik dupa.html? A w opisie walnąć 'jestem fajny' i wtedy muszę to też dodać do dupa.html? Bo nie rozumiem za bardzo tych odsyłaczy.
Odpowiedz
"względna ścieżka dostępu do podstrony" to adres gdzie ma Cię odesłać dane hiperłącze, czyli tak, np. dupa.html i owszem, musisz stworzyć dupa.html, ale nie musisz tam nic dodawać.
"opis odsyłacza" z kolei jest to tekst, który pojawi się w przeglądarce, a który to musisz kliknąć żeby przeniosło Cię na podstronę (w tym wypadku dupa.html).

Poczytaj kursy html, tam jest wszystko ładnie opisane.
Odpowiedz
No dobra, przecież chyba gdzieś kliknąć, żeby mnie odesłało do nowej podstrony, a nie ma tam żadnego okienka. Skąd będzie wiadomo, że chcę z napisu dupa czy z ziomek wejść tam?
Odpowiedz
Stąd że przy odsyłaczu/linku/odnośniku musisz podać link do podstrony / elementu na stronie.

np.:
<a href="cos.html">Przeniesie mnie do podstrony cos.html</a>

Musi być na serwerze plik cos.html tam gdzie plik index.html ;]
Odpowiedz