Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Darmowe szablony.
Witam. Czy są jakieś darmowe szablony, które po pewnej edycji mógłbym podpisać swoim nazwiskiem? Z czego się orientuję to większość darmowych szablonów jest raczej objęta licencją która mówi że musi pozostać stopka z autorem?
Odpowiedz
Wiesz... jeśli zaczniesz edytować szablon tak, że z czasem nie będzie żadnego elementu pierwowzoru to sobie go podpisz swoim nazwiskiem.
Odpowiedz
nie ale chodzi mi że edytuje treść, grafiki, kolory itd... ?
Odpowiedz
Tak, zdjęcia, kolory, treść...
Odpowiedz
Ogólnie rzecz biorąc z tego co mi wiadomo przypisywanie sobie autorstwa cudzych prac jest ścigane przez prawo. Możesz mi wierzyć lub nie, ale bardzo często takie sprawy wychodzą na jaw. Na dowód powiem Ci, że dzięki uprzejmości jednego z allegrowiczów, sam wywalczyłem już sobie "odszkdowanie". Nie ma zmiłuj...

Jeśli to Cię nie przekonuje, postaw się w odwrotnej sytuacji. Robisz coś, żeby promować swoją działalność. Rozdajesz to za free (swoją ciężką pracę), po to żeby mieć ten malutki skromny link i to nawet nie po to, żeby łapać klientów, lecz żeby Cię polubiło google. Przychodzi ktoś i niedość, że dostaje to za darmo, to jeszcze kasuje Ci link, który jest warunkiem użytkowania, a dodatkowo podpisuje się pod tym jak pod swoim. Zdenerwowałbyś się?

Podsumowując: jeśli licencja nie pozwala, link musi zostać. Nigdy nie możesz podpisać się pod cudza pracą jako autor. Natomiast możesz sobie dopisać: Modyfikacje:baza0, czy coś w ten deseń.
Odpowiedz
a spytam jeszcze tak. Mam zamiar zrobić stronę o zarabianiu w internecie. I jeżeli użyje darmowego szablonu i będę miał tą stopkę na niej to czy nic więcej oni nie będą chcieć? np załóżmy że rozwinie się serwis i np będą chcieli jakiś procent? oczywiście jakby się rozwinął zainwestował bym w coś swojego.
Odpowiedz