Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z wirusem na stronie
Witam

Posiadam strone na darmowym serwerze w interia.pl z domeną na prv.pl

Problem polega na tym że dzisiaj gdy wchodze na strone program (Avira AntiVir) wykrywa virus o nazwie:
JS REDIRECT.7495. Po zgraniu strony z serwera na dysk zauważyłem że w niektórych plikach w kodzie html został dopisany kod który oczywiście skasowałem. Po ponownym przeskanowaniu kopi strony na dysku programem (Avira AntiVir) jest ok nie ma żadnego już wirusa jednak gry wgram ponownie te pliki na serwer problem pojawia się odnowa.

Skasowałem więc wszystko z serwera i wgrałem na serwer nowo stworzony plik index.html w którym jedynie zamieszczona jest informacja " przerwa techniczna" oprócz tego napisu nie ma żadnego kodu html i nawet w tej sytuacji gdy wchodze na strone pojawia się informacja o virusie

Jak moge usunąć to dziadostwo??

podaje adres strony:

www.demony.nowytarg.prv.pl
Odpowiedz
Zmień hasła do FTP, na zupełnie z innej bajki. Gdy miałem coś podobnego i zmieniłem tylko jeden znak w haśle to za miesiąc było to samo.

Czyli wyczyść FTP, zmień hasła, i ponownie wgraj pliki już tylko bez wirusów.
Odpowiedz
witam spróbowałem zmienić hasło ale nadal jest ten virus

Zastanawia mnie jedno i nie moge tego zrozumieć po wczesniejszym usunieciu wszystkich plików stworzyłem tylko index.htm w notatniku oczywiście pusty w środku bez żadnego kodu i również jest virus jak to możliwe? jak zmienie nazwe na np a.html również to samo

P.s
ten plik index.html skanując na dysku jest czysty ale gry wgram na serwer ten sam program ( Avira AntiVir) pokazuje już informacje o virusie.

Ktos ma jeszcze jakiś pomysł??
Odpowiedz
Problem może leżeć o stronie serwera, dlatego zgłoś ten problem do jego administratora.
Odpowiedz
witam więc tak po zainstalowaniu innej wersji programu Avira nie wyświetlany jest komunikat o wirusie jednak gdy wgram plik na serwer dalej dopisywany jest w nim kod

sami zobaczcie

www.demony.nowytarg.prv.pl

w żródle po </head> ( własnie to jest dopisywane)

być może nie jest to nic groźnego lecz chciałbym sie upewnić jak ktoś sie na tym troszke zna to prosze o pomoc i zerknąc na ten kod
Odpowiedz