Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Page Rank
W jaki sposób uzyskać większy PageRank bo aktualnie mam zero a prawie się na tym nie znam ?
Odpowiedz
Dużo podstron, dużo linków do twojej witryny(najlepiej z jak najlepszych), mało linków wychodzących.

Pamiętaj że PR nie skoczy z dnia na dzień. Zdobywaj linki do witryny oraz podstrony i czekaj na aktualizację PR w Google. może Cię nagrodzą wyższym PR

Ile czasu twoja strona jest indeksowana przez Google?
Odpowiedz
Czynnikiem, który wpływa na zwiększenie oceny Twojego serwisu jest ilość i jakość linków prowadzących do pozycjonowanej strony. Krótko mówiąc im większy PR ma strona na której masz link, tym bardziej ten link jest wartościowy. Można to powiedzieć na podstawie punktów. Jeśli Twój link jest na jakiejś stronie to tak jakby ta strona oddaje punkt na Twój serwis, a przez to rośnie popularność Twojej strony. A po za tym proponuję poczytać w googleSmile
Odpowiedz
a jeśli na mojej stronie jest link di nnej strony?
Odpowiedz
Z tego co wiem to mając sporo linków wychodzących na swojej stronie możesz zostać uznany przez Google za "farmę linków"... więc dobrze jest zostawić sobie na swojej stronie kilka odsyłaczy do stron o wysokiej reputacji (wtedy Google uzna, że Twoja strona ma wysoki poziom merytoryczny), a pozostałym odsyłaczom nadać rel="nofollow", czyli np:

Kod:
<a href="adres_strony_docelowej" rel="nofollow">cośtam</a>
Odpowiedz
Czy funkcja/parametr rel="nofollow" zapobiega indeksowaniu linku przez wyszukiwarke google ?
Odpowiedz
Tak, jeśli odnośnik otrzyma rel="nofollow", to robot wyszukiwarki odwiedzając stronę nie weźmie tego odnośnika pod uwagę, tak jakby go po prostu nie widział Smile
Odpowiedz