Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Prośba o pomoc w tej informacji - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Prowadzenie serwisu i promocja (https://www.webmastertalk.pl/forum-prowadzenie-serwisu-i-promocja)
+--- Dział: Hosting, serwery wirtualne (https://www.webmastertalk.pl/forum-hosting-serwery-wirtualne)
+--- Wątek: Prośba o pomoc w tej informacji (/thread-pro%C5%9Bba-o-pomoc-w-tej-informacji)

Prośba o pomoc w tej informacji - [email protected] - 14-04-2012

Cześć. Aktywowałem sobie hosting na LaoHost.pl.
Tam w procesie rejestracji mogłem podać swoją domeną. Wpisałem więc taką jaką mam (mam wykupioną domenę od dawna w serwisie Nazwa.pl). Podałem więc ją i teraz moja ścieżka wygląda tak długo:

[Obrazek: scaled.php?server=707&filename=test1ct.jpg&res=landing]

Moje pytanie to, czy jest konieczne podanie tej domeny?
Co ona właściwie robi?
Czy "domena" w tym rozumieniu to dla nich tutaj tylko folder?
Nie ma przeszkód bym stronę postawił w jednym katalogu (innym niż ten na który wskazuje mi adres domeny z obrazka)?

RE: Prośba o pomoc w tej informacji - [email protected] - 14-04-2012

I jeszcze mam jedno pytanie dodatkowo niecierpiące zwłoki. Bo siedzę teraz i NIC NIE ROBIĘ, tracąc jedynie czas na wpatrywaniu się w monitor i odświeżaniu stron for internetowych.

Jak ktoś ma serwis w tym LaoHost.pl to niech mi powie mi co trzeba wpisać aby zobaczyć w internecie swoją stronę.
Chciałbym się dowiedzieć jak brzmi pełna ścieżka do wpisania, która kierowałaby użytkowników na moją stronę, na serwerze. Chodzi mi o ścieżkę bezwzględna do głównego katalogu domeny, ale pełną, taką z początkiem "http://www."; Bo nie wiem jak w ogóle mam się tam dostać jako zwykły użytkownik internetu.

Jak w ogóle można nie podać takich informacji do wiadomości dla użytkownika?!

Nie no, coś mnie trafia. Siedzę i NIC NIE ROBIĘ od pięciu godzin. Zero, nic. Stracony, marnowany czas. Wgrałem Joomlę na serwer i co dalej? Co dalej skoro nie znam nawet adresu strony!? Siedzę i przeglądam fora jak głupi bo LaoHost nie ma nawet numerów telefonów podanych na swej stronie. Joomla wgrana na serwer i gotowa do instalacji a ja CZEKAM JAK GŁUPI bo nie podano nam nawet ścieżki. Skąd niby mam to wiedzieć? Próbowałem już wszystkich kombinacji i nic.
Szlag mnie trafia.

RE: Prośba o pomoc w tej informacji - urlsite - 14-04-2012

Pliki umieszczasz w domains/public,html.
Domene kierujesz na DNS:
ns1.laohost.net
ns2.laohost.net
Domene mozesz w kazdej chwili usunac a jak nie przekierujesz z nazwy to ich serwery to nie bedzie dzialac.
Jezeli chesz sobie ustawic sciezke dla swojej domeny zeby wywolywac bez lub z www to musisz zalozyc konto w dziale w google dla webmasterow, dodac strone, zweryfikowac ja i nastepnie mozesz edytowac ustawienia jak chcesz.

Jezeli z nazwa.pl przekierujesz dnsy na nowy serwer to uzytkownicy znajda Cie po adresie Twojej domeny.

Cytat:Jezeli z nazwa.pl przekierujesz dnsy na nowy serwer to uzytkownicy znajda Cie po adresie Twojej domeny.
A jak PRZENIOSĘ domenę do LaoHost (transfer domeny za pomocą np. kodu AuthInfo) to mnie nie znajdą? No jak to nie? Przecież domena/alias będzie wskazywał to co mu ustawię do wskazywania.

Jak chce zrezygnować z Nazwa.opl i przenieść domenę do LaoHost. (będę płacił mniej za odnowienie + będe płacić W JEDNYM MIEJSCU za serwer i domenę)

Cytat:Jezeli chesz sobie ustawic sciezke dla swojej domeny zeby wywolywac bez lub z www to musisz zalozyc konto w dziale w google dla webmasterow, dodac strone, zweryfikowac ja i nastepnie mozesz edytowac ustawienia jak chcesz.
Tutaj nie wiem o co chodzi. Stronę to ja sobie wrzucę na serwer, ale chccę móc do niej dotrzeć. A nie znam adresu (przed przeniesieniem domeny nie znam jej "pierwotnego", długiego adresu.

Ustawiajac wlasna domene podczas rejestracji serwera, automat wykonuje za Ciebie ustawienia domeny glownej. Jezeli nie chcesz jeszcze uzywac tej domeny to dodaj kolejna i zarzadzaj ja jak chcesz w panelu. ustaw np. jako domysla ta ktora chesz zeby byla glowna oprocz tego mozesz wybrac sobie kilka innych koszykow ip, w panelu zarzadzanie domenami. W przegladarce mozesz zobaczyc domene dopiero jak ja przekierujesz na ten serwer. Podczas aktywacji serwera wyslali Ci emaila a w nim wszystkie alternetywne adresy jezli np. jeszcze nie przekierowales domeny. Strone musisz umiescic w odpowiednim folderze o takim zrodle /domains/Twoja domena bez www/public_html/