![]() |
POMOC W HOSTINGU - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: POMOC W HOSTINGU (/thread-pomoc-w-hostingu) Strony:
1
2
|
POMOC W HOSTINGU - hrtbrkr - 01-04-2012 mam problem, z góry zaznaczam ze pewnie będzie to śmieszne dla większości z was, ale próbowałem i nic ![]() pomoże ktoś całkowicie zielonemu?? pozdrawiam. RE: POMOC W HOSTINGU - nst - 01-04-2012 pisz na gg 4056948 RE: POMOC W HOSTINGU - magik83 - 01-04-2012 "kornell" ma rację . Albo publick_html , albo katalog o nazwie www . RE: POMOC W HOSTINGU - hrtbrkr - 01-04-2012 na poczatku dzieki za szybka odp. a co do problemu ad jeden: niestety nie uzywam gg. jak by co to mail ![]() ad dwa: probowalem znalezc jakies info na stronie 1and1 ale niestety nic z tego, zrobilem wiec jak mowiliscie i utworzylem public_html i wszystko wrzucilem do niego, ale niestety nadal nic... RE: POMOC W HOSTINGU - Pedro84 - 01-04-2012 A domenę masz podpiętą? RE: POMOC W HOSTINGU - hrtbrkr - 02-04-2012 (01-04-2012, 23:52)Pedro84 napisał(a): A domenę masz podpiętą? nie wiem czy "podpieta" ale ustawilem domene w panelu klienta, wiec sadze ze o to chodzi... RE: POMOC W HOSTINGU - urlsite - 02-04-2012 Pedro pojechal Ci naszym webmasterskim jezykiem. Tak chodzi o to czy ustawiles przekierowanie url domeny na dany serwer. RE: POMOC W HOSTINGU - hrtbrkr - 03-04-2012 no a wiec strona "podpieta" a dalej wyrzuca mi 404 RE: POMOC W HOSTINGU - urlsite - 03-04-2012 Powodow moze byc wiele! Moze nam napisz jakie wykonales czynnosci? Czy zaznaczyles index, czy korzystasz z jakiegos edytora stron i wszystko dobrze skonfigurowales, czy serwer obsluguje wiecej niz jedna domene, subdomene i nie umiesciles plikow w/w domeny w odpowiednim folderze, itd? RE: POMOC W HOSTINGU - hrtbrkr - 08-04-2012 witam ponownie, sorry za opóźnienie ale rehabilitacja trochę mnie pochłonęła ![]() a wiec od poczatku: - wykupiony hosting na 1and1 - ustawiona domena (.pl) - wgrane pliki na serwer tak to wygląda katalogi: - admin - anonse - images - lay - polecamy - sms pliki php: - aktywacja.php - config.inc.php - connect.php - index.php - kontakt.php - menu.php - photo.php - pomoc.php - regulamin.php - search.php - stopka.php - top.php oraz : - imieniny.js - linki.js a takze: - style.css gdy w czasach szkolnych wgrywałem jakąś stronę na serwer to pliki html wrzucałem na serwer przy pomocy jakiego ftp-ka ( chyba ws ale nie pamiętam), tym razem użyłem menadżera plików dostępnego w panelu klienta dostępnego na stronach 1and1. niestety nic to nie dało w czasie późniejszym stworzyłem jeszcze katalogi tak jak w poście powyżej i przeniosłem cała zawartość do nich ale i to niestety nie przyniosło oczekiwanych rezultatów... jeszcze zakładałem bazę ( tak było w jakimś helpie, ale dalej było o powiązaniu bazy czy cuś w ten deseń ale to mnie już przerosło...) jakieś sugestie, pytania..?? ps. wesołych świąt ![]() ps2. nie wiem czy to coś pomoże ale wklejam screenshot panelu klienta w 1and1. ![]() ![]() |