Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Formularz - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: Formularz (/thread-formularz--9141)

Formularz - nobello - 30-03-2012

Witam
Mam problem z utworzeniem formularza. Przedstawiam poniżej mój kod, możecie mi powiedzieć co mam źle?
Kod:
<body>
<div id="top">
            <div id="NAGLOWEK"></div>
            <div id="NAGLOWEK1"></div>
            <div id="MENU">
                    <ul class="menu">
                                <li><a href="index.html"class="active"><span>Home</span></a></li>

<li><a href="wbudowie.html"><span>Aktualności</span></a></li>
                            <li><a href="onas.html"><span>O nas</span></a></li>
                            <li><a href="prowadzacy.html"><span>Prowadzący</span></a></li>
                            <li><a href="wbudowie.html"><span>Warsztaty</span></a></li>
                            <li><a href="wbudowie.html"><span>Kursy</span></a></li>
                            <li><a href="wbudowie.html"><span>Plan zajęć</span></a></li>

<li><a href="wbudowie.html"><span>Terapia Reiki</span></a></li>
                            <li><a href="wbudowie.html"><span>Rozwojowe środy</span></a></li>
                            <li><a href="wbudowie.html"><span>Galeria</span></a></li>
                            <li><a href="wbudowie.html"><span>Czytelnia</span></a></li>
                            <li><a href="wbudowie.html"><span>Ciekawe strony</span></a></li>
                            <li><a href="wbudowie.html"><span>Współpraca</span></a></li>

<li><a href="wbudowie.html"><span>Spotkania indywidualne</span></a></li>
                            <li><a href="kotakt.html"><span>Kontakt</span></a></li>
                    </ul>

</div>
            <div id="TRESC2">
            <?php
if (count($_POST))
{
    ////////// USTAWIENIA //////////
    $email = 'adres e-mail gdzie wysłać formularz';    // Adres e-mail adresata
    $subject = 'temat';    // Temat listu
    $message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza';    // Komunikat
    $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza';    // Komunikat błędu
    $charset = 'iso-8859-2';    // Strona kodowa
    //////////////////////////////

$head =
        "MIME-Version: 1.0\r\n" .
        "Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" .
        "Content-Transfer-Encoding: 8bit";
    $body = '';
    foreach ($_POST as $name => $value)
    {
        if (is_array($value))
        {
            for ($i = 0; $i < count($value); $i++)
            {
                $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n";
            }
        }
        else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n";
    }
    echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error;
}
else
{
?>
<form action="?" method="post">

Tutaj umieściłem prosty formularz

</form>
<?php
}
?>
            </div>

<!--<div id="ZNAK"></div> -->
            <div id="STOPKA"><p>Berkano 2012</p></div>
</div>

<!-- tutaj wstaw tresc strony -->

</body>
</html>
Pojawia się taki problem
Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /berkano2012/kontakt.php on line 1

Pozdrawiam[/php]

RE: Formularz - jg44 - 30-03-2012

Na piewrszy rzut oka nie
Kod:
if (count($_POST))
a
Kod:
if(isset($_POST['tutaj nazwa guzika, który ma odpowiadać za wysłanie formularza']))