Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
problem z instalacją Wordpressa - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: problem z instalacją Wordpressa (/thread-problem-z-instalacja-wordpressa)

Strony: 1 2

problem z instalacją Wordpressa - wecvrtmb - 02-03-2012

próbuję zainstalować wordpressa
ściągnąłem wszystkie pliki wordpressa zapisałem je na dysku c spakowane w winrarze,
i teraz mam problem bo jak otwieram Total Commander i połączę się z serwerem FTP to po prawej stronie w TC mam tylko folder LOGS,

i tam po lewej stronie nie mogę znaleźć tego folderu wordpress który powinienem rozpakować,
tylko jest po prawej stronie

i wygląda to tak że
po lewej stronie na dysku C mam takie foldery:
WP-admin
wp-content
wp-includes

po prawej stronie plik wordpress pl 2-8-4
klikam na niego, potem rozpakuj
potem na "wp-blog-header"
FTP
połącz z serwerem,
i po połączeniu
po prawej mam folder logs
po lewej te trzy cały czas:
WP-admin
wp-content
wp-includes

i dalej potrzebuję pomocySmile

RE: problem z instalacją Wordpressa - Kartofelek - 02-03-2012

Rozpakuj to u siebie na dysku do jakiegoś katalogu. Potem zawartość tego katalogu przenieś na serwer i odpal adres swojej strony (tego serwera). Pojawi się instalacja

RE: problem z instalacją Wordpressa - HHP - 02-03-2012

Ale zamieszałeś. Po pierwsze to pobierz sobie nowszą wersje WP 3.3.1, bo ta twoja to jakiś dziurawy zabytek. Po drugie wypakuj wszystko na C i przerzuć to na serwer przez ftp. Nie zapomnij przed tym stworzyć bazy danych, po czym edytuj wp-config.php

RE: problem z instalacją Wordpressa - wecvrtmb - 02-03-2012

nie mogę przesłać plików na serwer przez FTp, pojawia się komunikat że przesyłanie nie powiodło się.

ściągnąłem WP 3.3.1 i to samo.

Jaka może być tego przyczyna?

RE: problem z instalacją Wordpressa - Moody - 02-03-2012

Napisz czego używasz, jaki masz serwer itd.

RE: problem z instalacją Wordpressa - HHP - 02-03-2012

No to prześlij normalnie przez panel całą paczkę i na serwerze ją wypakuj. Tylko musi być to .zip nie .rar

RE: problem z instalacją Wordpressa - urlsite - 02-03-2012

serwer i całą bazę danych mam na 1and1.com

przenosiłem całą paczkę na serwer w formacie zip i nic to nie dało,
ponadto próbowałem zarówno przez starą wersję TC jak i tą nowszą,
TC Powerpack 2
spróbuję teraz przez Filezilla,

RE: problem z instalacją Wordpressa - urlsite - 02-03-2012

Jaki posiadasz serwer? Mozesz rozpakowac na serwerze lub na serwer wrzucic tylko juz rozpakowany folder i wyszukaj instalke i uruchom.

db.1and1.com