![]() |
[php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Programowanie, Bazy danych (https://www.webmastertalk.pl/forum-programowanie-bazy-danych) +--- Wątek: [php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym (/thread-php-usuwanie-stringu-z-tablicy-jesli-zostal-uzyty-i-zastapienie-go-innym) Strony:
1
2
|
[php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - eremen - 24-02-2012 Witam, robię sondę, głosowanie jest możliwe poprzez wpisanie hasła znajdującego się w pliku kody.txt. Chciałbym stworzyć formułę usuwającą użyty głos z tablicy i zastąpienie go nowym. Mam funkcje generującą kody.. może najpierw jak usunąć dany string z tablicy? Kod: <?php RE: [php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - zew1991 - 24-02-2012 $tablica = $twoja_tablica; $tablica["nazwa"] = "xxx"; Może coś takiego zadziała?? RE: [php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - Pedro84 - 25-02-2012 RE: [php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - zew1991 - 25-02-2012 On chciał zastąpienie nowym... RE: [php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - Pedro84 - 25-02-2012 (25-02-2012, 00:41)zew1991 napisał(a): On chciał zastąpienie nowym...Hm... w sumie zwracam honor, bo w nazwie tematu co innego, w treści co innego, co nie zmienia faktu, że array_replace() lepsze ![]() RE: [php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - eremen - 25-02-2012 hej bo już się pomieszałem, czyli co i jak mam użyć? : ) ogólnie to chciałbym żeby było jak w temacie czyli usunięcie kodu z tablicy po użyciu i wygenerowanie innego na jego miejsce po czym zapisanie do pliku kody.txt. Czyli żeby w tym pliku były stare kody - kod użyty + kod wygenerowany RE: [php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - eremen - 25-02-2012 jest ktoś w stanie mi pomóc tak zrobić? RE: [php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - Pedro84 - 25-02-2012 1. Po co chcesz przechowywać kod użyty? 2. Jak oznaczasz kod jako użyty w tablicy? BTW. Spokojnie, to nie piekarnia... RE: [php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - eremen - 25-02-2012 Ja chcę przechowywać? Raczej usunąć i zastąpić ![]() Nie oznaczam wcale takiego kodu... jest to $_POST['haslo'] - jeśli w tej zmiennej jest wpisany taki kod jaki jest w pliku/tablicy to głos zostaje oddany, czyli kod jest użyty... RE: [php] > usuwanie stringu z tablicy, jesli został użyty i zastąpienie go innym - Pedro84 - 25-02-2012 (25-02-2012, 01:28)eremen napisał(a): Czyli żeby w tym pliku były stare kody - kod użyty + kod wygenerowanyTo ja już głupieję. Co chcesz zrobić. Zastąpić czy dodawać nowy? |